Havajské ostrovy sú synonymom raja

2013-09-17 11:35:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Súostrovie nachádzajúce sa v Pacifiku blízko rovníka je najvzdialenejším americkým štátom. Od najbližšej pevniny sú ostrovy vzdialené asi 3 tisíc kilometrov.



Vznikli sopečnou činnosťou na mieste oslabeného zemského plášťa. Existuje tu osem hlavných ostrovov, z ktorých šesť je otvorených pre turistickú verejnosť. Najľudnatejším je Oahu s hlavným mestom Honolulu, Hawai prezývaný Big Island zasa najväčší.

Popularita Havajských ostrovov sa dlhé roky nemení vďaka prírodným krásam a rôznorodosti, ale i prívetivosti domácich obyvateľov. Niečo pre seba si tu nájde každý turista. Ruch veľkomesta si vychutnáte v Honolulu na ostove Oahu, pre milovníkov pohybu sú tu turistické chodníky popri dažďových pralesoch a len pár minút od nich sa nachádza svetoznáma pláž Waikiki. V zime sa more na pobreží Oahu rozbúri a stáva sa tak populárnou destináciou pre surferov.

Na druhej strane okolité ostrovy sú menej osídlené a pokojnejšie, ideálne na relax na rôznych typoch pláží, niektorých zelených a kvetnatých. Z atrakcií nemožno vynechať Národný park Hawai'i Volcanoes na Big Island, kde sa nachádza aj najvyšší vrch Havajských ostrovov a vôbec najvyšší vrch sveta Mauna Kea (s výškou 4 205 metrov nad morom, pričom základy má 5 000 metrov pod hladinou mora). Ten je v súčasnosti neaktívnym vulkánom, na ktorého vrchole sa vyskytuje sneh, čo umožňuje sezónne lyžovanie.

 

Zdroj/autor: wikipedia, wikitravel, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa