5 dôvodov prečo práve v týchto dňoch navštíviť Paríž

2015-10-08 17:30:00 |   |    | 

Hľadáte ideálne miesto, kam by ste si na víkend len ak odskočili? Niečo romantické pre drahú polovičku alebo skôr pre partiu, ktorá má chuť objavovať. Spontánne výlety sú skvelým spôsobom ako sa uvoľniť od bežnej rutiny a užívať si maličkosti. Vyberte sa do Paríža – mesta, ktoré prichýli každého a každému dá to čo práve potrebuje. Jesenný Paríž je tu.



 

Jeseň odetá do farieb

 

Nie nadarmo sa vo všetkých knihách a filmoch hovorí o jeseni v Paríži. Je to magické obdobie , kedy sa mesto trochu ochladí, ľudia sa uvoľnia a mesto sa oblečie do najkrajších farieb. Veď si len predstavte prechádzku po niektorom z bulvárov v tieni zlatých a červených stromov. Nábrežie dostáva úplne iný šarm. Hudba je zrazu pokojnejšia a aj umelci dodávajú akosi inú atmosféru. Vzduch je čerstvý  a osviežujúc. Jeseň do mesta prináša aj mnoho zaujímavých podujatífestivalov, ktoré spríjemnia dni strávené v meste. Kaviarne začnú byť ešte vábivejšie. Veď vôňa kávy a pečiva vás skôr pritiahne, keď je vonku chladnejšie a vy sa potrebujete zohriať.

 

Za Picassom

 

Keď sa už dosť nabažíte prechádzok po meste a tradičných pamiatkach, vyberte sa do múzea v Grand Palais. Od 7. októbra do 29. februára tu totiž prebehne veľmi zaujímavá výstava Picasso.mania. Pozriete si na nej obrazy z rôznych období, ktoré na výstavu poskytli viaceré inštitúcie a Picassova rodina. Postupný rozvoj umelca doplnia aj kombinácie s tvorbou aktuálnych maliarov a inými umeleckými predmetmi.

 

Umenie

 

V múzeách ešte chvíľku zostaňte. Na jeseň sa v Paríži uskutoční okrem Picassovej výstavy ešte niekoľko zaujímavých výstav. Jednou z nich bude napríklad tá od Andyho Warhola v Múzeu moderného umenia de la Ville alebo predstavenie diel Diega Velazqueza, ktoré tiež prebehne v Grand Palais. Ak vás láka vyskúšať niektorý z kabaretov, potom si predtým zájdite aj do múzea na výstavu Lesk a bieda, Obrazy francúzskych prostitútok v múzeu d´Orsay, ktorá vám ukáže históriu remesla. Za modernejším umením sa vydajte do slávneho centra Fondation Louis Vuitton. Postavené je len rok, ale svojim neskutočným vzhľadom si získalo srdcia všetkých návštevníkov. A predstavte si ho, ako dobre musí vyzerať v krásnej jesennej prírode.

 

Sladké potešenie

 

Po príjemnom, ale náročnom dni v múzeách sa treba odreagovať a doplniť energiu. Rozhodne každému padne vhod niečo malé a sladké. Ideálnou možnosťou teda bude vybrať sa na Salon du Chocolat. V Porte de Versailles sa počas posledného októbrového víkendu bude oslavovať čokoláda vo všetkých svojich podobách. Mlsné jazýčky tak majú jasný a konkrétny cieľ, kam sa na výlete v Paríži pozrieť.

 

Letenky

 

Posledným dôvodom prečo sa vybrať do Paríža sú lacné letenky, vďaka ktorým spoznáte európsku metropolu za veľmi priaznivé ceny. Najjednoduchšie a zrejme aj najlacnejšie ako sa sem dostať je letecky priamo z Bratislavy. Odtiaľto sa dostanete na letisko Beauvaisod 60 eur (spiatočná) a cesta z neho do centra stojí okolo 16 eur (jednosmerná pri nákupe cez internet). Treba teda rátať, že nepriletíte priamo na jedno z letísk „v meste“, ale budete potrebovať niečo vyše hodiny a pol, aby ste sa autobusom dopravili do centra. Zvládnuteľné to však je. Alternatívou je letieť z Viedne. Odtiaľto sa spiatočné letenky v nasledujúcich týždňoch pohybujú od 100 eur a v tomto prípade rátajte s presunom do Viedne a následne využitím metra na cestu z letiska (lístok stojí približne 10 eur).

 

Celý výlet v Paríži vás v týchto týždňoch vyjde lepšie ako inokedy. Ešte pred vianočným zhonom sú ceny za ubytovanie nižšie, nájdete lacnejšie letenky a mesto už nebude také preplnené. Jednoducho ideálny čas na krátky výlet spojený so spoznávaním francúzskej kultúry a umenia.

Zdroj/autor: cntraveler.com, festival-automne.com, france.fr, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa