Spoznajte mesto za 60 eur. Pozrite si európsku perlu za skvelé ceny

2015-11-24 08:00:00 |   |    | 

Ak ste boli niekedy v Barcelone, urobili by ste chybu, ak by ste sa zamerali len na Gaudiho pamiatky, zábavu a oddych na pláži. K dispozícii máte aj množstvo iných atrakcií a múzeí, ktoré by bola škoda obísť. Niektoré z nich sú dokonca k dispozícii zadarmo, prostredníctvom mestskej zľavovej karty.



 

Barcelona Card

 

V prvom rade vám počas pobytu v Barcelone odporúčame kúpiť Barcelona Card, ktorá sa zároveň používa aj na všetky druhy dopravy v širokom centre. Dostanete sa s ňou v podstate všade a i keby ste nešli na žiadnu pamiatku, vyjde vás to cenovo lacnejšie. Kartu si môžete objednať aj cez internet a odporúčame vám kúpiť si ju cez barcelonskú turistickú stránku, kde dostanete 10 % zľavu. Kartu sa dá vyzdvihnúť na viacerých miestach, ak budete letieť z Bratislavy, tak po príchode autobusom na autobusovú stanicu Nord si ju vyzdvihnete priamo v stánku pri odchodoch autobusov. Ak ste si ju vopred nekúpili cez internet, môžete si ju zaobstarať i tu na mieste. Kartu môžete kúpiť v 3, 4 a 5 dňovej verzii, pričom cena pred zľavou je 45 až 60 eur. Pri zozname našich atrakcií budete mať pri každej pamiatke uvedenú značku „BC“, čo bude znamenať, že na ňu máte bezplatný vstup.

 

Múzeum čokolády /BC/

 

Nachádza sa priamo v centre a dostanete sa tam napríklad autobusom ku Arc de Triumf alebo metrom na zastávku Jaume I. Možno neviete o tom, že čokoládu do Európy doniesli práve Španieli. I keď si nevedeli zvyknúť na jej horkú chuť, šľachta sa jej nechcela vzdať, lebo bola známkou prestíže. Pili ju ako horúci nápoj a postupne ju začali udomácňovať. I preto sa v centre nachádza múzeum, ktoré je venované celému príbehu jej dovozu do Európy, nájdete tam aj rôzne sochy z tohto materiálu a nakúpiť si môžete kvalitné sladkosti i s fotkami Barcelony. Zaujímavosťou je najmä vstupenka, ktorú dostanete formou malej čokoládky.

 

Nemáte dosť času? Spoznajte celé Španielsko za jeden deň? Zvládnete to až prekvapivo jednoducho!

 

Barcelonská katedrála

 

Nachádza sa taktiež v blízkosti stanice Jaume I. a hneď pri nej sa môžete prejsť aj známou gotickou uličkou. Nádherná stavba pôsobí naozaj veľkolepo a jej prehliadka je rozdelená do dvoch častí. Za cenu 7 eur sa budete môcť pozrieť i na strechu katedrály, z ktorej je nádherný výhľad na celé mesto. Potom sa môžete prejsť interiérom a malým nádvorím. Zo zadnej časti, bližšie ku gotickej uličke, sa nachádza menšia kaplnka s bezplatným vstupom.

 

Lanovka Montjuic + hrad Montjuic

 

V meste sa nachádzajú dve lanovky. K tejto sa dostanete autobusom číslo 55, ktorý stojí priamo pred ňou a nachádza sa v blízkosti Olympijského štadióna. Cena za lístok na internete je 7 eur, priamo na mieste je o euro drahšia. Máte možnosť zakúpiť si aj spiatočný lístok alebo hop on hop off lístok, keď môžete vystúpiť aj na medzizastávke v malom parku. Ak chcete na lanovke ušetriť až 3 eurá, choďte najprv navštíviť skanzen Poeble Espanyol, v ktorom dostanete kupón so zľavou. Táto lanovka sa nám osobne páčila viac pretože ponúkla úžasnú panorámu celého mesta. Po vystúpení z nej sa ocitnete priamo pod hradom Montjuic, od ktorého je zase nádherný výhľad na more. Cena vstupného je 10 eur pre dospelého človeka

 

Ešte ste Barcelonu nenavštívili? Pozrite si ju očami Gaudího: Majster, ktorý bol vždy o pár krokov pred ostatnými

 

Prístavná lanovka

 

Dostanete sa k nej autobusmi 39 alebo 64 z centra a zastávka je taktiež takmer pred vstupom. Vstupné je tentoraz 11 eur za jednu cestu a v tomto prípade sa nedajú kúpiť cez internet a na mieste môžete platiť len v hotovosti. Lanovka je viac vyťažená, no trasa je kratšia a budete vidieť viacmenej iba more. Z vrcholu je však úžasný výhľad a autobusom 150 sa potom opäť dostanete o centra a k hlavným pamiatkam.

 

Olympijské múzeum /BC/

 

Nachádza sa v blízkosti konečných staníc týchto dvoch lanoviek a dostanete sa k nemu autobusmi 55 alebo 150. Ide o prehliadku športových dejín, všetkých významných olympijských udalostí a navyše sa tam môžete zabaviť aj s viacerými interaktívnymi pomôckami. Múzeum sa nachádza priamo vedľa Olympijského štadióna.

 

MNAC múzeum /BC/

 

Päť minút pešo od Olympijského múzea nájdete národné umelecké múzeum. I keď nie ste fanúšikom sôch a obrazov, istotne si ho choďte pozrieť minimálne pre nádhernú historickú budovu, v ktorej sa nachádza. Navyše pred ňou nájdete kaskádovo riešenú fontánu, ktorá dodáva celému tomuto námestiu úžasnú atmosféru. Priamo v múzeu nájdete mnoho originálnych malieb známych španielskych maliarov.

 

Botanická záhrada /BC/

 

Všetky tieto atrakcie sa nachádzajú na kopci, na ktorom sa rozprestiera i rozsiahla botanická záhrada. Pokojne si tak môžete naplánovať jednodenný výlet práve do tejto lokality a nakoniec ho zavŕšite v skanzene Poeble Espanyol a prehliadkou blízkeho Las Ramblas.

 

Čo v Španielsku nevynechať? Valencia, kus Španielska, do ktorého sa musíte zamilovať

 

Las Golondrinas /BC/

 

V Barcelona Card máte zahrnutú aj jednu plavbu loďou. Túto spoločnosť nájdete priamo v prístave a ide o približne hodinovú plavbu, počas ktorej budete mať skvelý výhľad na mesto. Malou chybičkou je, že sa nedostanete do tej časti, kde by bola lepšia vyhliadka na Sagradu Familiu. Lístky si musíte objednať v stánku v prístave a pri peknom počasí počítajte s tým, že čakacia doba môže byť aj pár hodín.

 

Mirador de Colom /BC-zľava/

 

Tento čas môžete medzitým využiť na ďalšiu mestskú vyhliadku. V blízkosti prístavu sa nachádza Kolumbov pamätník, v ktorého útrobách je výťah a ten vás vyvezie na menšiu rozhľadňu. Z nej sa môžete pokochať pohľadom najmä na prímorskú časť. Z ceny vstupného dostanete s Barcelona Card zľavu 50 percent.

 

Reial Monestir de Pedralbes /BC/

 

Nachádza sa trošku mimo centra, ale dostanete sa k nemu buď autobusom číslo 22, ktorý má zastávku približne tri minúty od kláštora a ten vás tam privezie z hocktorej zastávky metra v centre, alebo si zájdite linkou L6 na konečnú zastávku Reina Elisenda, ktorá je do 10 minút od kláštora. Táto pamiatka je úžasná najmä z hľadiska svojej atmosféry. Starý kláštor vás akoby vytiahol z ruchu veľkomesta a vy si zrazu budete môcť oddýchnuť a úplne vypnúť od všetkého okolo vás. Je tam príjemné ticho, dozviete sa niečo z histórie, pokocháte sa úžasnou architektúrou a prejdite sa v malej záhradke na nádvorí.

 

Múzeum art nuevo a egyptské múzeum /BC/

 

Tieto dve múzeá sú od seba vzdialené do desať minút pešej chôdze. V prvom prípade ide o výstavu umenia a nábytku v štýle art nuevo, v druhom prípade si môžete pozrieť artefakty z egyptskej kultúry. Dostanete sa tam metrom na zastávku Universitat, od ktorej je to k múzeu art nuevo približne 10 minút pešo.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa