Chcete objaviť pravé čaro Talianska? Zamierte do malých romantických mestečiek

2016-03-21 08:00:00 |   |    | 

Dovolenka v Taliansku je snom mnohých ľudí. Našťastie nie je také ťažké si ho splniť. Je blízko, cesta je pomerne lacná a to, čo tam uvidíme, má takmer nevyčísliteľnú hodnotu. Mestá, príroda, kultúra, ľudia. Všetko to má to čaro, ktoré jednoducho chceme zažiť na vlastnej koži. V mestách je to však trochu náročnejšie. Preto sa vyberte skôr na vidiek a do mestečiek, kde ešte stále nestretnete výhradne turistov.



 

Cefalú, Sicília

 

Romantické prístavné mestečko je ideálnym pre dvojice, ktoré chcú tráviť čas bez zhonu.

 

Urbino, Marky

 

Nič talianskejšie si ani nevieme predstaviť. Mesto starobylých budov a veží vás priam vtiahne do dávnej histórie. Niet divu, že ho spomínajú viacerí umelci a bdie nad ním aj UNESCO.

 

Trapani, Sicília

 

Malé obchodíky, promenáda, kostolíky, more... Plus množstvo denných výletov na okolité ostrovy s nádhernými jaskyňami a plážami.

 

Spoleto, Umbria

 

Či už chcete prechádzať historickými budovami alebo si len vychutnávať talianske jedlo a víno, toto je ideálne miesto.

 

Gaeta, Lazio

 

Malé chodníčky vytesané do kameňa objavíte v prímorskom mestečku Gaeta. Na pol ceste medzi Rímom a Neapolom je to skvelé miesto na malú zastávku.

 

Gallipoli, Apúlia

 

Ak chcete zažiť ozajstnú taliansku dovolenku, skúste sa ubytovať v niektorom z tunajších menších „palácov“. Spolu s teplým morom je to kombinácia, ktorej sa ťažko hovorí nie.

 

Sperlonga, Lazio

 

Kto sem príde, bude mať príležitosť preskúmať historické pamiatky a aj neuveriteľne krásnu prírodu s čistými opustenými plážami.

 

Gubbio, Umbria

 

Čas sa Gubbia takmer ani nedotkol a vďaka tomu ho dnes môžeme vidieť v jeho plnej gotickej kráse. Objavte neďaleký hrad alebo sa len túlajte uličkami. Je to na vás.

 

Iseo, Lombardsko

 

Známe jazero Como má protivníka. Je ním menšie, ale o to zaujímavejšie, jazero Iseo. Nie je tak preplnené a poskytne vám dostatok súkromia.

 

Piombino, Toskánsko

 

Elba na dohľad a pod nohami „malý Paríž“. Tak by sa dalo opísať prístavné mestečko Piombino, ktoré vyniká svojou extravagantnou renesančnou architektúrou.

Zdroj/autor: cntraveler.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.5/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa