Rýchlovka v Amsterdame: Takto využijete 24 hodín na maximum

2016-04-29 12:00:00 |   |    | 

Je nám to jasné, jeden deň je na návštevu hlavného mesta Holandska naozaj málo. Niekedy však viac času nemáme, a preto ho treba využiť čo najlepšie. Ako na to? Inšpirujte sa našim časovým harmonogramom a odneste si z Amsterdamu toľko zážitkov, koľko sa dá.



 

7:30 – Je čas vstávať a vydať sa za zážitkami. Mesto sa pomaly prebúdza a to je ideálna príležitosť vidieť Amsterdam skôr, než ho zaplavia davy turistov.

8:00 – Ak máte v hoteli raňajky, dajte si ich – ušetríte čas aj peniaze. Ak nie, zastavte sa v niektorej z kaviarní na rýchlu kávu a kúsok jablkového koláča „appelgebak“.

9:00 – Začnite svoju prehliadkou plavbou na kanáli – hlavné pamiatky mesta uvidíte za hodinku.

10:00 – Predbehnite rady turistov, čakajúcich na prehliadku Domu Anny Frankovej (vďaka tomu, že ste si zakúpili vstupenku na internete vopred). Vrátite sa v čase do dôb 2. svetovej vojny a spoznáte, ako sa rodina Frankových ukrývala pred jej hrôzami. Ak však máte zdravotné ťažkosti, túto návštevu radšej vynechajte, na konci obhliadky treba vyjsť po veľmi strmom schodisku, ktoré by vám mohlo robiť ťažkosti.

12:30 – Neďaleko domu Anny Frankovej si dajte obed - v Pancake Bakery to už pred vami vyskúšali Alicia Keys, Paris Hilton aj Miley Cyrus. Reštaurácia sa nachádza na Prinsengracht 191 v dome zo 17. storočia, kde kedysi sídlila Nizozemská východoindická obchodná spoločnosť. Dnes tu ochutnáte slané aj sladké palacinky, ktoré sa vám budú rozplývať na jazyku. A náš tip? Ochutnajte „pannenkoek“ so škoricovou zmrzlinou, čerešňovým likérom alebo nutelou.

14:00 – Naskočte na jeden z bicyklov a za 12 minút ste pri dvoch z najznámejších galérií na svete. V Rijksmuseum uvidíte to najlepšie z nizozemského umenia, vrátane Rembrandtovej Nočnej hliadky a Vermeerovej Mliekárky. Vo Van Goghovom múzeu zas môžete obdivovať najväčšiu zbierku diel tohto génia.

18:00 – Po toľkých umeleckých zážitkoch treba trochu zvoľniť. Oddýchnite si chvíľu v neďalekom Vondelparku alebo si zájdite na bicykli do Condomerie, jediného obchodu na svete, v ktorom predávajú len prezervatívy.

18:30 – Keď ste už neďaleko a slnko pomaly zapadá, zastavte sa aj v Red Light District. Nájdete tam nielen ľahké ženy, múzeá sexu a sexshopy, ale aj zaujímavé kaviarne a coffee shopy. Medzi najobľúbenejšie patrí Katsu a „najoriginálnejší a najfuturistickejší coffeeshop v Amsterdame“ Barney´s.

20:00 – Všetky tie zážitky vás už určite unavili – je čas na večeru. Zastavte sa za námestím Dam vo Van Kerkwijk. Táto nenápadná reštaurácia vás určite milo prekvapí. Pripravte sa na to, že tu klasické menu nemajú a aktuálnu ponuku vám predstaví čašník. My sme ochutnali marocké tajine, korenisté indonézske karí a francúzske paté a boli výborné.

21:30 – Amsterdam po zotmení ožíva, a tak by bolo hriechom vynechať návštevu jedného z barov. My sme vybrali tri, ktoré nás zaujali najviac. Bubbles & Wines je moderný vínny bar blízko námestia Dam, v ktorom môžete ochutnať jedno z 50-ich ideálne skladovaných medzinárodných vín. Vo Vesper bare blízko nákupnej časti Haarlemmerdijk zas ponúkajú rôzne originálne koktejly. Domácich stretnete aj v Café Belgique, bohémskom bare, kde si môžete vybrať z 50-ich druhov belgických vín. Ak hľadáte živú hudbu, vyberte sa do Paradisa, Melkwegu alebo Bitterzoetu, najlepšie diskotéky sú zase v kluboch ako Escape, Sugarfactory a Studio 80.

24:00 – Všetko dobré sa raz skončí a to teraz čaká aj našu prehliadku Amsterdamu. Vezmite si taxík späť do hotela, aby ste načerpali nové sily. Pred vami sú predsa ďalšie dobrodružstvá.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: pixabay, thinkstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa