Tak to tu ešte nebolo: V Taliansku si môžete prenajať celú dedinu. A nevyjde to draho!

2022-12-12 10:30:00 |   |    | 

Mnohé talianske obce pomaly vymierajú a radnice sa pokúšajú o ich záchranu napríklad predajom domov za euro. V Petritoli na to idú úplne inak. Celú dedinu ponúkajú na krátkodobý prenájom!



 

Obec Petritoli leží v úrodnom údolí Aso v regióne Marky asi 90 kilometrov južne od Ancony. Vznikla okolo roku 1000 a dodnes ju zdobia viaceré starobylé pamiatky. K najvzácnejším patrí vstupný gotická brána z 15. storočia, zvyšky starých obranných múrov, ale aj samotné úzke stredoveké kamenné uličky. Turisti nevynechajú ani kláštor klarisiek, barokové divadlo či námestie Piazza Rocca s mestskou vežou, odkiaľ je nádherný výhľad na okolie.

Petritoli fu fondata da monaci farfensi nel X secolo con il nome di Castel Rodolfo. Passata sotto Transarico barone di...

Uverejnil používateľ Di Vicolo in Vicolo Nedeľa 5. mája 2019

 

To všetko môže byť aspoň na pár dní aj vaše. Celá malebná dedina je totiž k dispozícii na skupinovú rezerváciu. Návštevníkom ponúka 98 izieb s kapacitou až 200 osôb, vlastné divadlo či dokonca zámok so záhradami a bazénmi. V ňom je k dispozícii 27 spální, ostatné ubytovanie je zabezpečené po celej dedine v zariadeniach rôzneho typu. Podmienkou prenájmu je minimálny počet 50 osôb na aspoň tri noci. Napríklad pobyt na šesť nocí pre 150 osôb vyjde na 12 tisíc eur, čo je v prepočte len 13 eur na osobu a noc.

 

Petritoli pritom nie je žiadnym „mŕtvym“ mestom a na návštevníkov sa teší asi 2300 domácich. V mestečku sú supermarkety, obchody, lekáreň, pekárne, mäsiarstvo, bary, banka či pošta, ale aj pohotovostná zdravotnícka služba. Ak však uprednostníte, aby bolo o vašich hostí dokonalo postarané, určite využijete služby profesionálneho tímu, ktorý vie zabezpečiť stravu trikrát denne až pre 250 ľudí.

Nudy sa tiež rozhodne báť netreba. Priamo v Petritoli je k dispozícii vonkajšie kino, niekoľko športovísk, ale tiež stará Fabianiho tlačiareň so vzácnymi tlačiarenskými strojmi. Na skok to máte dokonca aj k moru. Len polhodinka autom (23 kilometrov) a ste v prímorskom letovisku Porto San Giorgio s jednou z najkrajších pláží v Taliansku, ktorá bola niekoľkokrát označená modrou vlajkou.

Stránka, ktorá mestečko Petritoli ponúka na prenájom, uvádza, že je „ideálne pre výnimočné podujatia vrátanie svadieb či výročí, alebo len tak pre dovolenku s rodinou alebo priateľmi“ a „prenájom tejto talianskej dediny prinesie zážitok, na ktorý budete spomínať po celý život“. Ak ste väčšia skupina kamarátov, alebo plánujete veľké stretnutie, táto ponuka rozhodne stojí za zváženie.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa