FOTO Kde prežiť najkrajšie zásnuby či medové týždne v zime?

2013-11-21 15:00:00 |   |    | 

Rozhodli ste sa prežiť svoje medové týždne či zásnuby v zime? Aj zimná svadobná cesta môže byť nezabudnuteľným zážitkom. Plánovať svadobnú cestu nie je o nič jednoduchšie ako plánovať samotnú svadbu. Existuje mnoho možností, svadobná cesta by mala byť nielen romantická, ale aj istým spôsobom exotická a nezabudnuteľná. Ponúkame zopár tipov, kam sa vybrať.



 

  • Hotel de Charme Les Airelles, Francúzsko, pre luxus a lyžovanie

Prečo chodiť po vlastných, keď sa môžete zviesť hotelovou Hermés prepravou? Prečo by ste si mali pripravovať svoju lyžiarsku výbavu, keď to váš sprievodca spraví za vás? Prečo sa nenajesť v reštaurácii ocenenej Michelinovou hviezdou? Hotel, ktorý sa nachádza v dedinke Courchevel 1850, ponúka ešte omnoho viac. Vnútorné a vonkajšie vírivky,  bazény i sauny.

Pri pohľade na tento hotel máte pocit, akoby ste sa preniesli do nejakej alpskej rozprávky, s jeho drevenými balkónmi, pastelovými farbami a útulnými okienkami. Kúzlo pokračuje v príjemnom salóniku, kde si môžu hostia posedieť v zamatových pohovkách. Zakladatelia hotela sa inšpirovali životom cisárovnej Alžbety, rakúskej „Sissi“, a vytvorili hotel v rakúsko-uhorskom štýle. Hotel Les Airelles je skutočne prepychovým miestom, skvelým oddychom po náročnom dni na zjazdovkách.

Cítite sa odvážny? Skúste snehovú jaskyňu, budete v nej stáť 30 sekúnd, mali by ste mať na sebe čo najmenej oblečenia. Je to výborné povzbudenie tela. K dispozícii je tiež klzisko, butiky a kino.

 

  • Alta Igloo Hotel v Nórsku, pre ľadové kráľovné

Hľadáte nezabudnuteľný zážitok? Určite navštívte Alta Igloo Hotel v Nórsku, je celý postavený z ľadu a snehu vrátane postelí či barových pohárov. Je to veľmi zaujímavý zážitok, hlavne pre milovníkov zimy, je tu konštantne 4 - 7 stupňov Celzia. Netreba sa toho báť, vyspíte sa sladko v sobej kožušine a vyhrievaných spacích vakoch. V hoteli sa samozrejme nachádzajú aj sauny, ľadové sochy a reštaurácia, tá je celá z dreva v tvare tepee a stojí hneď vedľa hotela. Vchod do Igloo hotela je na nerozoznanie od zvyšku zasneženej krajiny. V hotelovom bare servírujú skvelú modrú vodku v pohároch z ľadu.  Treba to však stihnúť do jari, pretože vtedy sa hotel začína topiť, potom sa rekonštruuje a otvára až v januári.

 

  • Havaj, pre milovníkov horúcich pláží

Kto by nechcel prežiť romantické chvíle na Havaji? Tento ostrovný štát je obdarený takmer dokonalým počasím po celý rok. Je tu viacero najkrajších pláží sveta, sopečné vrcholy, nádherná príroda.  Ale v zime má ešte jednu atrakciu navyše. Od konca novembra do mája navštevujú Havaj veľryby. Najobľúbenejšie miesta na ich pozorovanie sú chránený kanál Auau Channel alebo plytké teplé vody pri západnom pobreží Maui. Pre surfistov sa sezóna začína na prelome októbra a potrvá do marca. Ťažiskom je osem míľový úsek, ktorý sa tiahne pozdĺž pobrežia Oahu's North Shore.

 

  • Hotel Rangá, Island, pre nezabudnuteľné zážitky

Chceli by ste vaše medové týždne stráviť pod polárnou žiarou? Vidieť dramatické prejavy prírody, ísť vrtuľníkom ponad sopku či vidieť obrovské ľadovce? Južný Island je tým najlepším miestom, kde sledovať túto šou. Hotel zabalený v pokrývke zasneženej pustatiny slastne vzdialený. Z jednej strany máte sopečnú horu Hekla a na strane druhej rieku Eystri-Ranga.

V hoteli je 51 izieb, je tu aj šesť pavilónov, ktoré reprezentujú kontinenty, napríklad domorodé umenie Austrálie alebo kabína pre Severnú Ameriku posiata hovädzími kožami. Zatiaľ čo zvyšok izieb je jednoduchších, útulných a drevom obložených. Oddýchnite si v jednej z vonkajších horúcich vaní alebo si spravte výlet do Golden Circle s vodopádmi a horúcimi gejzírmi. Môžete navštíviť aj ľadovec Vatnajökull. Späť v teple hotela si užijete tvorivú kuchyňu. V reštaurácii s oknami od podlahy k stropu sa nemusíte báť, že zmeškáte nádheru Aurory.

 

  • Jackson, Wyoming, pre milovníkov divočiny a zimnej krajiny

Mesto Jackson je hlavnou bránou pre mnohých turistov, ktorí prišli navštíviť národné parky ako je Grand Teton, Yellowstone či National Elk Refuge. Tieto parky sú domovom veľkých jeleňov, medveďov či sobov. Organizujú sa tu rôzne safari výlety, stačí si len vybrať. Zvieratá môžete pozorovať priamo z cesty alebo si požičiate snežnice či sane a môžete sa k nim priblížiť. Jackson je tiež v blízkosti niekoľkých lyžiarskych stredísk.

Stredisko Jackson Hole získalo 1. miesto v hlasovaní za najlepšie americké lyžiarske stredisko v magazíne Skiing. Je to vhodné miesto pre páry, ktoré zbožňujú zimu, hory a lyžovanie, kde snehová pokrývka prikrýva obrovskú a neskrotnú krajinu Jackson Hole. Všetci od lyžiarov a snowboardistov až po milovníkov spa a wellness si prídu na svoje. Milovníci nočného života si užijú zábavu v baroch v štýle western. Okrem lyžovania si môžete vyskúšať aj psie záprahy, snežné skútre alebo kúpeľ v horúcich prameňoch.

 

Zdroj/autor: airelles.fr, visitnorway.com, Ivana Ušiaková, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa