Bizarný svetový fenomén Zelené jazero je snom každého potápača

2014-03-24 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Vzácny prírodný fenomén mení jeden z najkrajších trekov planéty na 10 metrov hlboké jazero. Nachádza sa v neďalekom Rakúsku a určite patrí k snom každého potápača.



Zelené jazero (Grűner See) je jedno z najbizarnejších prírodných fenoménov na svete a je situované na úpätí Hochschwab pohoria v Tragoess v Štajersku (približne 170 km od Viedne).

Počas zimných mesiacov je toto miesto skoro úplné vyschnuté a využívané ako park, kde turisti radi trávia chvíle preč od mestského zhonu. No hneď ako teplota stúpne, sneh a ľad ležiaci na vrcholoch hôr sa začne topiť, voda sa valí dole a napĺňa nádrž pod horami kryštáľovo čistou vodou. Hladina vody je od jedného metra po viac ako 10 metrov na začiatku leta.

Najvyššia hladina je začiatkom júna, kedy je toto výnimočné miesto plné potápačov zvedavých vidieť, ako vyzerá horský park pod vodou. Ryby plávajúce nad drevenými lavičkami, trávou pokryté dno, stromy, cesty a mosty vytvárajú neskutočnú scénu, kde máte pocit, že to patrí na suchú zem. A to práve preto, že pol roka to tam aj je.

 

Zdroj/autor: odditycentral.com, Zuzana Fialová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.7/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa