Pre milovníkov sladkostí: Tieto európske cukrárne by nemali ujsť vašej pozornosti

2015-08-15 07:00:00 |   |    | 

Každý cestovateľ si na dovolenke rád dopraje a užije si i také dobrôtky, ktoré si doma radšej odpustí. Ak už teda budete na potulkách svetom, mohli by ste sa pozrieť aj na ponuku jednotlivých cukrárni. Nájdete ich isto neúrekom a k týmto oceneným pribudnú i tie vaše, ktoré vás chytia za srdce a pri ďalšej návšteve tejto destinácie na nich istotne nezabudnete.



 

Hotel Sacher, Viedeň a Salzburg

 

Jednu z netradičných kaviarní máme aj veľmi blízko našich hraníc. Sacherovu tortu ste už istotne ochutnali v niekoľkých verziách. No len dva hotely na svete ju ponúkajú v originálnej verzii. Jeden sídli v Salzburgu a druhý v susednej Viedni. Okrem klasickej sladkej pochúťky ponúkajú aj znamenitú atmosféru noblesy a starých čias. Ide o originálne pohostenie, na ktoré istotne tak skoro nezabudnete. Ceny sú oproti iným cukrárňam trošku vyššie, ale za ten zážitok, ktorý zažijete aspoň raz za život, to istotne stojí.

 

Konditori La Glace, Kodaň

 

Veľmi charizmatická cukráreň je akoby cestou časom. V tejto najstaršej stále fungujúcej cukrárni a pekárni v Kodani, sa akoby v dobrom zmysle slova zastavil čas. Ich špecialitou sú špeciálne výzdoby výkladov, ktoré sa prispôsobujú rôznym sviatkom. Najmä počas Vianoc má tento podnik veľké čaro, keď môžete aspoň na chvíľu zažiť takýto retro sviatočný pohľad do minulosti. Slávne sú ich šľahačkové koláčiky, keďže mnoho receptov sa snažia robiť ešte podľa pôvodných receptúr.

 

Panella, Rím

 

I v tomto prípade ide o kombináciu pekárne a cukrárne. Po prvýkrát bola pre svojich zákazníkov otvorená v roku 1920. Odvtedy ju vždy vlastnila jedna rodina, ktorá sa svedomito starala o pestovanie svojej značky. Postupne sa im podarilo vymyslieť 80 rôznych druhov pečiva a chlebov, ktoré si môžete kúpiť vždy čerstvé. Druhou časťou je cukráreň. Fantastické koláčiky talianskeho štýlu musí zákonite dopĺňať aj kvalitná zmrzlina a dobrá káva. Tretiu časť tvorí obchodík so zaváraninami a cestovinami, ktoré sú taktiež vlastnej výroby.

 

L`Eto, Londýn

 

Sieť londýnskych cukrárni ponúka taktiež široký výber služieb. Veľmi obľúbené sú najmä ich raňajky, keď si môžete pochutnať na rôznych chuťovkách a najmä vynikajúcom sladkom pečive. S tým sa aj štartuje pravidelná denná ponuka koláčikov. Ich sladkosti sú podľa mnohých tým, na čo v Londýne nikdy nezabudnete. Vždy máte na výber z desiatok druhov, ktoré sú robené tradičným spôsobom z kvalitných surovín. Popri tom majú aj širokú ponuku ľahkých jedál a šalátov. Zakladajú si na príjemnej rodinnej atmosfére a dobrom vzťahu so zákazníkmi.

 

Du Pain et des Idées, Paríž

 

Keď sa vyberiete do Paríža, istotne musíte ochutnať aj jemné croissanty. Tie najlepšie robia i podľa parížskych gurmánskych sprievodcov v Du Pain et des Idées. Pekáreň je oproti konkurencii pomerne mladá. Po prvýkrát bola otvorená v roku 2002. Jej majiteľ pracoval pôvodne v móde, no rokmi ho táto práca začala unavovať, tak chcel vyskúšať niečo nové. Rozhodol sa založiť vlastnú pekáreň, v ktorej pripravuje vynikajúce slané i sladké koláčiky a pečivo. Často ide aj o skvelú pastvu pre oči. Okrem croissantov, ktoré ponúka s najrozmanitejšími plnkami, sú vychýrené i jeho sladké slimáčiky.

 

Tickets, Barcelona

 

Nejde síce o samostatnú cukráreň, pretože Tickets je známou barcelonskou reštauráciou, no i napriek tomu je niečím výnimočná. Tunajší cukrár totiž vyhral minuloročnú cenu za najlepšieho cukrára na svete. Ich dezerty sú veľkým gurmánskym a vizuálnym zážitkom. Podávajú sa v špeciálnej miestnosti, ktorá má navodiť atmosféru fantazijného detstva. Zo stropu visia veľké jahody a kuchyňa má otvorený priestor, aby mohol cukrár dokončovať sladkosti priamo pred vašimi očami. Najlepším dezertom v ich podaní sú karamelizované palacinky s ružovou vodou.

 

Café Savoy, Praha

 

Milá historická kaviarnička uprostred Prahy ponúka opäť príjemný nádych nostalgie. Do tohto zoznamu sa dostala podľa mnohých odborníkov najmä kvôli ich raňajkám. Domáce bábovky a k tomu špeciálna čokoláda Savoy nemajú podľa nich vo svete obdobu. Okrem nich si istotne prídete na svoje aj s ich koláčikmi a najmä tradičnou tortou Savoy. Pri pohľade do ich vitríny s dezertmi nebudete vedieť, čo si skôr vybrať a počas vašej dovolenky to istotne nebude jediná zastávka v tomto znamenitom podniku, ktorý ponúka aj denné menu.

 

Zdroj/autor: buzzfeed.com, ladyironchef.com, nationalgeographic.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa