10 najdesivejších hradov na svete: Navštívte miesta, kde vás schladí tajomná atmosféra

2015-09-21 08:00:00 |   |    | 

Hrady a zámky si môžete obľúbiť z mnohých príčin. A niekedy to môžu byť i také kuriózne dôvody, akými sú rôzne strašidelné historky, ktoré sa s nimi spájajú. V niektorých prípadoch sú to nepríjemné udalosti z ich dejín. No občas je to vysoký výskyt paranormálnych javov, vďaka ktorým k sebe lákajú zvedavých návštevníkov. I keď nie každý túži na vlastnej koži zažiť práve takýto zážitok, pre niektorých cestovateľov je práve to najdôležitejším bodom v ich cestovateľských plánoch.



 

Hrad Edinburg, Škótsko

 

Temné historky z tohto mesta sa preplietajú jeho dejinami až do súčasnosti. Nie je preto možné čudovať sa nad faktom, že toto mesto a najmä jeho hrad označujú mnohí za jedno z najstrašidelnejších v Európe. Okolo hradu údajne pravidelne vídať duchov v podobe ochrancov jeho pôvodných majiteľov. Dobrovoľníci, ktorí na ňom strávili desať dní, nezávisle od seba potvrdili viaceré paranormálne javy počas ich pobytu. Dôvodom môže byť mnoho nespravodlivo odsúdených, ktorí boli potom neprávom zabití práve v týchto miestach. Edinburgský hrad je napriek tomu jednou z najobľúbenejších atrakcií v meste.

 

Hrad Chillingham, Anglicko

 

Anglický hrad bol miestom mnohých bojov a neskôr i väzením pre viacerých vojenských zajatcov. Ako isto dobre hádate, práve duše týchto nedobrovoľných obyvateľov v Chillinghame vídať najčastejšie. Vojaci v uniformách sa nachádzajú najmä v dolných častiach hradu. V hlavnej sieni a dlhej chodbe straší jeden z minulých panovníkov. V ružovej miestnosti je zase vidno mladého muža oblečeného v modrom. Týchto duchov už viackrát zaznamenali turisti aj na fotografiách, čo tam prilákalo i mnoho ľudí študujúcich tieto javy.

 

Hrad Houska, Česká republika

 

Podľa legendy je toto miesto prekliate kvôli tomu, že bolo vybudované na skale, kde bol jeden zo vstupov do pekla. Hrad údajne stráži aj bývalý majiteľ, ktorý sa tam v noci pohybuje v mníšskom habite a dozerá na všetkých návštevníkov, ktorí sa k nemu priblížia. V minulosti sa tam nachádzalo aj jedno zo stredísk nacistov, ktorí tam testovali rôzne okultné praktiky.

 

Hrad Belcourt, USA


Smutné dejiny tohto mladého hradu spôsobil jeho prvý majiteľ. Ten sa totiž rozhodol tesne po jeho dostavaní radšej cestovať po svete, aby ho naplnil rôznymi cennými artefaktmi. Hrad však začal za jeho neprítomnosti pustnúť a bol veľmi zanedbaný. Až noví majitelia v päťdesiatych rokoch minulého storočia ho opäť zrenovovali a sprístupnili ho verejnosti. Zrejme hravý duch pôvodného tvorcu však doteraz stále straší turistov a prináša im nové prekvapenia. Rád sa s nimi pohrá najmä v tanečnej sále, kde zázračne hosťom posúva pred sadnutím si stoličky. Z hradu sa pravidelne v marci ozýva srdcervúci krik neznámeho ducha.

 

Zámok Brissac, Francúzsko

 

Pôvodná majiteľka zámku patrila medzi známe nymfomanky. Napriek tomu, že mala vlastného manžela, neustále ho podvádzala. Nebála sa vlákať rôznych milencov do svojej komnaty i napriek tomu, že jej najdrahší bol práve doma. Často s nimi mala veľmi vášnivé a hlasné radovánky, čo jej partner ticho toleroval. Po jej smrti však hrad nenašiel pokoj. I v súčasnosti môžete niekedy počas prechádzania komnatami počuť jej vášnivé vzdychy.

 

Hrad Eltz, Nemecko

 

Tento nemecký hrad sa môže pochváliť jednou výnimočnosťou. Počas celých svojich dejín nebol nikdy napadnutý a navyše ho doteraz vlastní pôvodná rodina. Dôvod sa údajne môže skrývať aj v paranormálnych aktivitách v jeho okolí. Pri hrade totiž pravidelne vídať aj rytiera v historickom brnení, ktorý ho neustále bráni pred všetkými nepriateľmi a svoju rodinu tak chráni aj po smrti.

 

Hrad Bardi, Taliansko

 

V tomto hrade sa v minulosti odohrala obdoba príbehu Rómea a Júlie. Jeho hlavnými postavami však boli Moreollo a Soleste. Keď odišiel Moreollo na vojnový front, jeho milá zostala strážiť ich hniezdočko lásky. V jeden deň sa však k nej doniesli chýry o tom, že milovaný partner padol v boji. Zo žiaľu sa preto rozhodla radšej skoncovať so životom. Moreollovi sa však nič nestalo a keď natešený z návratu prišiel domov, dozvedel sa smutné zvesti. I on sa kvôli smutným správam rozhodol siahnuť si na život a jeho duch dodnes blúdi priestormi tohto hradu.

 

Hrad Dragsholm, Dánsko

 

Toto miesto je priam preplnené duchmi. Doteraz ich napočítali už vyše stovky. Na hrade a fotografiách z neho pravidelne vídať ľudí v historických odevoch, ktorí náhle zmiznú alebo inak vyľakajú návštevníkov. I v Dragsholme sa kedysi nachádzalo väzenie, z ktorého zrejme v týchto priestoroch blúdi najviac stratených duší.

 

Hrad Moosham, Rakúsko

 

Miesto s veľmi zlou aurou, ktorú údajne spôsobili temné sily. V minulosti tam totiž väznili stovky žien, ktoré upodozrievali z čarodejníctva. Tie tam mučili dovtedy, pokiaľ sa k svojej neresti nepriznali. Z toho dôvodu začali tento hrad prezývať aj bosoráckym hradom. Okrem nespokojných mŕtvych žien tam často vídať aj ducha v bielom oblečení a taktiež mnoho vlkolakov.

 

Hrad Warwick, Anglicko

 

Bývalého pána tohto hradu údajne zabil jeden z jeho sluhov. K tejto nešťastnej udalosti malo dôjsť vo veži, v ktorej v súčasnosti i najčastejšie straší. Nespokojným duchom má byť práve jeho bývalý majiteľ, ktorý takto chce naspäť získať všetky svoje práva.

 

Zdroj/autor: gadling.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.7/5 (15 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa