Najlepšie výhľady Spojených štátov amerických

2015-09-28 08:00:00 |   |    | 

V roku 2013 takmer 300 miliónov ľudí hľadalo inšpiráciu v 370 amerických národných parkoch, z toho asi 15 miliónov turistov si vychutnávalo výhľady z národného rekreačného miesta Golden Gate. Tie najlepšie výhľady však nie sú len tie v národných parkoch, no združujú aj skalnaté pobrežia, magické ligotanie sa mestského osvetlenia mrakodrapov, ale aj úchvatné objavy nájdené na jednoduchých prechádzkach, výletoch či scénických výletoch autom naprieč Amerikou. Od kaňonov a pobrežia cez vrchy až k národným parkom, Američania majú hrdú históriu a snažia sa uchovávať svoje špeciálne miesta pre budúce generácie. Začnite si pripravovať svoje cestovné plány.



 

Battery Spencer, Kalifornia

 

Ideálne miesto na pozorovanie mostu Golden Gate je Battery Spencer v bývalej vojenskej základňi Fort Baker v oblasti Marin. Toto miesto je ľahko dostupné autom alebo na bicykli. Práve z odtiaľto sa vám naskytne ten najkrajší pohľad na slávny most Golden Gate.

 

Sunrise Point, kaňon Bryce, Utah

 

Oblasť pieskovcových stĺpov, prírodných oblúkov, schodísk a kaňonov zanecháva nezmazateľný dojem bez ohľadu na miesto, na ktorom sa práve nachádzate. Ide o pozostatky starobylého jazera, ktoré sa rozprestieralo v západnej časti Utahu. Okrem putovania medzi pieskovcovými stĺpmi môžete absolvovať aj nočné túry, pozorovať hviezdy či trúfnuť si na výstup po hranách útvarov s kvalifikovaným sprievodcom.

 

National Mall, Washington, D.C.

 

Najlepšia rada pre nováčika v hlavnom meste USA je začať s prehliadkou pamiatok na National Mall v noci. Práve vtedy sa mramorové štruktúry podobajú na biele majáky s kontrastnou tmavou oblohou v pozadí. Skutočným zážitkom je vystúpiť po schodoch Lincolnovho pamätníka a vidieť majestátnu mramorovú sochu sediaceho Abrahama Lincolna spolu s nápismi jeho dvoch známych prejavov. Pohľad ponad bazén na týčiaci sa obelisk Washington Monument so zdobenou kupolou Capitol v pozadí je nezabudnuteľný.

 

Pobrežie Na Pali, Kauai, Havajské ostrovy

 

Pobrežie Na Pali je plné zelenej vegetácie, hlbokých kaňonov a nebezpečných útesov prudko zvažujúcich sa do mora. Tí, ktorí majú výdrž a čas na 18 kilometrovú cestu Kalalau, zažijú na vlastnej koži jeden z najslávnejších výhľadov. Kratším variantom je zdolanie troch kilometrov z cesty na pláž Hanakapiai. Zeleň pobrežia Na Pali si môžete obzrieť aj z výšky a absolvovať let helikoptérou ponad útesy alebo si výhľady vychutnajte z lode.

 

Maják Portland Head, Maine

 

Krásny historickýkultový maják sa nachádza v Cape Elizabeth v štáte Maine. Maják prvý krát zasvietil v roku 1791 a odvtedy naviguje lode do prístavu Portland. Dnešná podoba majáku je stelesnením šarmu s bielou vežou a červenou strechou domu prevádzkovateľa na skalnatom pobreží.

 

El Morro Fort, San Juan, Portoriko

 

Už vyše 400 rokov poskytuje Španielmi postavená pevnosť nádherné výhľady na tyrkysové vody Karibského mora. Pevnosť odolala holandským aj britským útočníkom, dokonca aj americkej rakete vystrelenej z vojnovej lodi v španielsko-americkej vojne. Najlepší čas pre fotografie je pri západe slnka.

 

Schwabacher Landing, Grand Teton, Wyoming

 

Jedno z najlepších miest na zachytenie celej krásy pohoria Tetons je na brehu rieky Snake v Schwabacher Landing. Toto unikátne miesto na fotografovanie sa nachádza asi 26 kilometrov severne od Jacksons, východne od  diaľnice 89. Ak sa sem vyberiete cestou možno natrafíte aj na iné fotogenické miesta, ako napríklad tie, kde uvidíte bobry, vydry, jelene, kojotov či orlov.

 

Mather Point, Grand Canyon, Arizona

 

Ak by bolo miesto, kde by ste sa chceli zmeniť na vtáka, potom by to bol Mather Point na južnom okraji Grand Canyonu: 1,6 km hlboké450 km dlhé priestranstvo je tak obrovské, že by ste mohli nad ním plachtiť navždy. Ďalším tipom je ostatných 9 vyhliadok v rámci parku, ktoré vám poskytnú podobné úchvatné miesta.

 

Park Kerry, Seattle

 

Nájsť množstvo fotografov v parku Kerry nie je vôbec nezvyčajné. O to viac pri západe slnka, kedy je najkrajší výhľad na trblietajúce sa mesto Seattle. Pohľad zahŕňa Space Needle, centrum mesta, Elliott Bay, plávajúce trajekty a Mount Rainier spolu s ostrovom Brainbridge v diaľke.

 

Glacier Point, Yosemite, Kalifornia

 

Čo robí Yosemite tak ohromujúcim je jeho rozmanitosť. Glacier Point poskytuje najlepší výhľad na týčiaci sa Half Dome – 1500 metrov vysokú žulovú horu, ktorá je dokonale rozdelená na polovicu. Turisti môžu sledovať aj úsilie horolezcov snažiacich sa pokoriť najväčší žulový monolit na svete – El Capitan. K ďalším zaujímavým miestam patria skaly Cathedral, stromy sekvoja mamutieho v Mariposa Grove a slávny vodopád Horsetail, ktorý sa odraze  zapadajúceho slnka sfarbí do červena.

Zdroj: travelandleisure.com, Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Zuzana Fialová

Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa