VIDEO: Večná láska v podobe obrovských sôch

2015-11-14 07:00:00 |   |    | 

Vo svete existuje nespočetne veľa príbehov, ktoré by si zaslúžili takú poctu, aká sa dostala ľúbostnému príbehu tohto páru. Láska nehľadiaca na vieru a spoločenské postavenie zostala zvečnená v meste Batumi.



 

Ali a Nino

 

Veľký príbeh nešťastnej lásky u nás poznáme z rôznych námetov, ale práve o Alim a Nine sme my u nás na Slovensku ešte zrejme nepočuli. Ide o ľúbostný román o dvojici, ktorá si bola tak vzdialená ako len mohla byť, a pritom ich láska prekvitala. Avšak ako v každom ľúbostnom príbehu sa skončila tragicky.

Román Ali a Nino napísal Kurban Said (pseudonym zrejme azerbajdžanského autora Leva Nussimbauma) a zvečnil v ňom príbeh lásky kresťanskej princeznej z Gruzínska a moslimského Azerbajdžanca. Ich láska prechádza radosťami a aj strasťami až vyvrcholí tak, ako každý veľký ľúbostný príbeh.

 

Muž a žena

 

Prečo ale spomíname román, keď sme zameraní na cestovanie? Je to preto, lebo tejto láske sa dostalo veľkej pocty. Ich večný príbeh totiž zhmotnil gruzínsky umelec do diela, ktoré sa nazýva aj Muž a žena. Stratená láska je v tomto prípade zobrazená dvomi 8 metrovými sochami, ktoré sa pohybujú.

Návštevníci gruzínskeho mesta Batumi si v skrátenej verzii môžu každý večer pozrieť príbeh Aliho a Nini. Ich sochy sa totiž s prichádzajúcim večerom začnú k sebe približovať. Tak ako v príbehu sú si stále bližší, až sa na jeden krátky okamih stretnú a to v momente, keď sa sochy pobozkajú. No ich cesty vedú ďalej a po bozku sa opäť od seba odtrhnú a obaja pokračujú svojim smerom.

 

Poznáte aj vy podobné vyobrazenie lásky?

 

Zdroj/autor: youtube.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa