Luxus za malé peniaze: Kde si môžete dopriať zo svojho rozpočtu niečo naviac?

2015-11-16 12:00:00 |   |    | 

Zažiť luxus päťhviezdičkových hotelov na vlastnej koži nie je možno až tak nepredstaviteľné, ako by ste sa domnievali. V niektorých štátoch si za svoje peniaze môžete dopriať podstatne viac, ako by ste očakávali. Pri takýchto ponukách si však musíte dávať pozor na to, odkiaľ pochádzajú. Päťhviezdičkový hotel v Nemecku nie je to isté, čo päťhviezdičkový hotel napríklad v Thajsku. I keď ide o známu značku reťazcov, preverte si skúsenosti zákazníkov a taktiež aj ponuku služieb, ktorú prináša.



 

Maďarsko

 

Po jedny z najlepších ponúk sa nemusíme vyberať ďaleko. Susedné Maďarsko prináša vynikajúcu kvalitu za dobrú cenu. Tunajšie päťhviezdičkové hotely ponúkajú za sumu pod sto eur na osobu luxus, ktorý len tak ľahko nenájdete. V tejto cene máte zahrnutú polpenziu v podobe bohatých švédskych stolov a vždy i vstup do wellness sveta. Keďže väčšina hotelov je postavená v blízkosti termálnych prameňov, často ide zároveň o ponuku kúpania v termálnych prameňoch, ktoré majú zároveň liečivé účinky. Hotely sú postavené v modernom štýle, no mnohé z nich ako napríklad v historickom centre v Budapešti, ctia i staré časy s plnou gráciou. Ak sa vám podarí nájsť balíčkové pobyty, cena bude ešte výhodnejšia.

 

Maroko

 

Zatiaľ čo v zahraničí sa už teší táto destinácia veľkej obľube, v našich končinách sme zatiaľ neobjavili jej čaro. Ceny v Maroku sú porovnateľné s ostatnými susednými štátmi a taktiež aj s našimi obľúbenými dovolenkovými destináciami. Tam však dostanete za svoje peniaze podstatne viac. Hotely v Maroku sú neporovnateľné s tými v Egypte. Marocký luxus má totiž podobu lákavej a očarujúcej arabskej rozprávky. Miestami sa budete cítiť ako v príbehoch Tisíc a jednej noci. Bohato zdobené miestnosti, pestrá ponuka služieb, očarujúce exotické prostredie a k tomu jedinečná atmosféra, ktorú vám nezopakujú v žiadnej z krajín v tomto kúsku sveta.

 

Dubaj

 

Paradoxne v centre luxusu toho môžete za svoje peniaze dostať naozaj mnoho. Dôvod je veľmi prozaický. Ak je na nejakom mieste niečoho veľmi veľa, automaticky to začne klesať na cene. A teda keďže sa v Dubaji nachádza veľa luxusných hotelov, ktoré sa medzi sebou neustále predbiehajú a chcú byť niečím výnimočné, tie ostatné musia ísť s cenou dole. To, čo dostanete za cenu okolo 100 eur na noc v Dubaji, vám nebude dopriate nikde v Európe. Fantastické hotely vykladané drahým mramorom a zlatom sú dostupné už v tejto cenovej kategórii. I základná izba bude pre vás veľkým zážitkom a i pri krátkom víkendovom pobyte si prídete na svoje.

 

Španielsko

 

So svojimi službami patrí v Európe k tým lacnejším štátom. Stačí zájsť mimo preferovaných dovolenkových rezortov a ceny budú prekvapivo prijateľné. Dokonca i v Barcelone sa dostanete k noci v päťhviezdičkovom hoteli už pod sto eur na osobu. Stačí si vyhliadnuť nejaký mimosezónny dátum a za túto sumu dostanete i ubytovanie niekde pri mori s nádherným výhľadom na pláž.

 

Bulharsko

 

Kvalitných luxusných hotelov nie je v tejto krajine veľa. No keď sa k takým dostanete, nájdete ich za zlomok ceny, na aký ste zvyknutí. Už za 60 eur na noc na osobu si môžete dopriať ubytovanie v krásnych historických hoteloch zdobených vzácnymi maľbami a zrenovovaných v elegantnom retro štýle. V tejto sume sú často zahrnuté minimálne raňajky a drink na uvítanie. Nájdete ich skôr v karpatskej oblasti v obklopení nádhernej prírody.

 

Mexiko

 

Najlacnejšie luxusné hotely nájdete v USA v Las Vegas. Tam však stojí jedna noc okolo 200 dolárov na osobu vrátane všetkých služieb. Stačí sa však pohnúť južnejšie a ihneď to bude iná káva. Mexiko ponúka oproti tomu len tretinové ceny a tunajšie hotely sa môžu pochváliť vzácnou architektúrou a jedinečnými originálnymi prvkami v jednotlivých izbách. V tomto prípade vám však odporúčame zamerať sa na dobre známe a kvalitnejšie značky, ktoré držia potrebný vyšší štandard. Hotely za takéto ceny nájdete skôr v hlavnom meste ako priamo v dovolenkových rezortoch priamo popri oceáne.

 

India

 

Práve v tomto prípade je nutné sledovať ponúkanú kvalitu a overiť si všetky služby, ktoré údajne ponúkajú jednotlivé hotely prostredníctvom internetovej inzercie. Ak však natrafíte na vytúženú kvalitu, pripravte sa na kráľovský život. I prestížne reťazce tam ponúkajú svoje služby za zlomkové ceny. Za sumu 70 eur dostanete okrem luxusného ubytovania i neobmedzený prístup do reštaurácií, k fantastickým tunajším pochúťkam a taktiež aj k jedinečným službám. Môžete si tam teda pokojne dopriať aj dlhšiu dovolenku plnú najlepších služieb a bude vás to stať toľko, čo prázdniny pri európskom mori.

 

Portugalsko

 

Jednou z lacnejších európskych krajín je aj Portugalsko. Najmä čo sa týka služieb za stravovanie a občerstvenie, pretože v tomto mu môže konkurovať len málo európsky dovolenkových krajín. Za výbornú cenu tam teda dostanete i ubytovanie v obľúbených oblastiach, kde dostanete izby s výhľadom na more a polpenziou už do 80 eur na osobu.

 

Zdroj/autor: telegraph.co.uk, dailymail.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa