TOP 8 najnavštevovanejších atrakcií a miest za rok 2015

2016-01-07 08:00:00 |   |    | 

Vkus cestovateľov sa rokmi dramaticky nemení. Do rebríčkov sa pravidelne pretlačí nejaký nováčik, gro záujmu však zostáva väčšinou rovnaké. O svoju pozornosť stále súperia stálice medzi pamiatkami, ale aj obľúbenými turistickými mestami. My sme preto pre vás pripravili výber z niekoľkých rebríčkov, ktoré predstavili tie najväčšie cestovateľské magnety za rok 2015.



 

Las Vegas Strip, USA

 

Ak vezmeme všetky atrakcie, pamiatky a destinácie sveta, tak ako víťaza nečakajte žiadnu Eiffelovu vežu ani nejakú známu metropolu. Najviac návštevníkov totiž ročne na svoje územie pritiahne Las Vegas. A tam je hlavným magnetom Las Vegas Strip, kde a nachádzajú všetky luxusné hotely, kasína a najzaujímavejšie atrakcie pre turistov. Ročne sa tadiaľ prejdú milióny ľudí a táto časť mesta preto patrí k najlepšie zarábajúcim miestam na svete. Las Vegas Strip má takmer sedem kilometrov a dokopy sa tam môže naraz ubytovať viac ako 60 000 cestovateľov. O tých nemá Las Vegas nikdy núdzu, takže zlaté miesto dostalo mesto istotne zaslúžene.

 

Londýn, Anglicko

 

Paríž a Londýn neustále medzi sebou súperia o najväčšiu návštevnosť. Tento rok však zahral v prospech anglického mesta. Nevedno, či sa pod tento fakt podpísali problémy s bezpečnosťou po krízovej situácii v satirickom periodiku Charlie Hebdo, alebo sa len turisti rozhodli dať prednosť skôr londýnskej kultúre. Londýn sa však môže pochváliť vďaka tomuto faktu s jednou z najlepších turistických sezón vôbec. Hlavnými cestovateľskými lákadlami sú najmä pamiatky ako Tower Bridge, London Tower alebo Westminster Abbey. No popri tom do mesta prilákajú tisíce turistov i slávne a obľúbené kluby Arsenal a Chelsea.

 

Veľký bazár, Istanbul

 

Ak patríte medzi maniakov na nakupovanie, tak istotne je vašim snom navštíviť aj turecký Veľký bazár v Istanbule. Rovnaké zmýšľanie majú aj desaťtisíce iných turistov, ktorí vyniesli túto atrakciu na tak vysoké miesto v návštevnosti. V bazári kúpite všetko od každodenných potrieb až po stovky zlatých doplnkov. Buďte pripravení na zjednávanie, pretože inak sa vám návšteva v tomto komplexe neráta a zároveň tým nepotešíte ani obchodníkov.

 

Disneylandy

 

Z hľadiska zábavných parkov si svoje prvenstvo nesie sieť Disneylandov. K tým najnavštevovanejším patrí americký v Orlande a japonský v Tokiu. Zaujímavosťou je, že napriek zameraniu netvoria najvyššie percento návštevníkov deti. Prím hrajú skôr dospelí, ktorí takto robia sprievod svojim potomkom, ale aj tí, ktorí si tam prišli splniť svoje detské sny. Ďalším dôvodom sú nové atrakcie zo známych filmov, ktoré pútajú pozornosť aj starších turistov. Prvý Disneyland bol otvorený v roku 1955 a odvtedy sa stal zlatou baňou vo svete turizmu.

 

Times Square, USA

 

Jedna z najznámejších ulíc na svete taktiež patrí k najnavštevovanejším miestam v roku 2015. Times Square nikdy nezíva prázdnotou. Neustále sa tam pohybujú zvedavci, ktorí si chcú užiť večne živú ulicu. Počas bežných dní sa touto ulicou prejde viac ako 300 000 ľudí, v období počas sviatkov a v hlavnej turistickej sezóny sa toto číslo blíži k pol miliónu. Ulica je domovom mnohých prestížnych značiek a známa je taktiež vďaka stovkám svetelných reklám na okolitých budovách.

 

Bangkok, Thajsko

 

Z turistického hľadiska možno nejde až o natoľko atraktívne mesto, pretože by mu mohli smelo konkurovať ktorékoľvek európske metropoly. Bangkok je však dôležitou prestupnou stanicou na ďalšie výpravy do Thajska. Ľudia si potom plánujú väčšinou dovolenky tak, že si aspoň na pár dní vyskúšajú kuriózny a bláznivý svet tohto mesta. Vďaka tomu môže jeho návštevnosť konkurovať i takým veľkomestám, ako je napríklad New York.

 

Notre Dame, Francúzsko

 

Z hľadiska historických pamiatok si nesie prvenstvo parížsky Notre Dame. Ročne ho navštívi viac ako 13 miliónov ľudí, pričom najväčšiu záťaž zažíva počas leta. Ak si chcete túto pamiatku vychutnať v eventuálne pokojnom momente, vyberte sa tam v skorých ranných hodinách počas zimy. Vtedy je v Paríži najmenej turistov. Notre Dame bolo definitívne dokončené v 14. storočí, kedy stavba vyvolala veľký rozruch a už v tej dobe patrila k najobdivovanejším budovám vo vtedajšom Francúzsku.

 

Niagarské vodopády, USA a Kanada

 

Z prírodných krás minulý rok jednoznačne viedli Niagarské vodopády, ktoré navštívilo viac ako 20 miliónov ľudí. I keď vo svete nájdete možno krajšie lokality, ako napríklad Amazóniu, Nepál, Viktóriine vodopády alebo nádherné nedotknuté oblasti v Indii, ani jedna z nich však nie je tak dobre prístupná ako Niagarské vodopády. Vďaka tomu k sebe prilákajú ročne najviac návštevníkov a sú v tomto smere jednoznačnou jednotkou.

 

Zdroj/autor: cntraveler.com, infoplease.com, travelandleasure.com, lovehomeswap.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa