VIDEO: Zabaľte cestu dlhú 4 tisíc kilometrov do úchvatných 4 minút

2016-03-09 12:00:00 |   |    | 

Len hory, lúky, púšte a vy. Také sú cesty na dlhé trate, ktoré môžete absolvovať po celom svete. Ak sa na ne vydáte, nespoznáte len krajinu, ale aj sami seba. Na vlastnej koži okúsite aké je to byť závislý len od seba a vlastných schopností. Zvládli by ste niečo takéto?



 

Dlhá púť po západnom pobreží USA

 

Videli ste film Wild, v preklade Divočina? Krehká blondína sa pre problémy vydáva na životnú cestu naprieč západným pobrežím, aby opäť našla sama seba. Ono to naozaj má niečo do seba, ak sa vydáte na dlhú cestu. To čo vám predtým prišlo ako obrovský problém, zrazu nevyzerá inak ako hlúposť, ktorú zvládnete ľavou zadnou. Pochopila to ako autorka knižnej predlohy, tak aj obrovská skupina ľudí, čo sa na túto cestu (a samozrejme aj im podobné) naozaj vydala. Reese Witherspoon totiž vo filme prešla známu a náročnú trasu Pacific Crest Trail.

 

Najnáročnejšia, najdlhšia...

 

S množstvom turistov získala trasa aj viacero podobných hodnotení. Niekomu príde najťažšia, iní ju vnímajú ako najdlhšiu, ďalší ako najkrajšiu. To však nie je podstatné, pretože Pacific Crest Trail je hlavne o ľuďoch a nie prívlastkoch. Kto sa nebojí a má dostatok síl, ten sa na ňu jednoducho vydá, nech by ju už pomenovali akokoľvek.

Trasa meria okolo 4279 km a vedie z južných hraníc s Mexikom až po kanadskú hranicu. Prechádza tak troma štátmi, Kalifornia, Oregon, Washington, 25 národnými lesmi a 7 národnými parkmi. Zachovalé chránené oblasti zahŕňajú všetko od púští, cez polia, lúky až po vysoké hory. Počas cesty majú turisti príležitosť prekonať výškový rozdiel 4 tisíc metrov. Tak vysoký je totiž najvyšší bod.

Filmová postava z neho prešla len kúsok, no aj samotný PCT je len úsekom na väčšej trase. Je totiž najzápadnejšou časťou vyše 11 tisíc km dlhej Veľkej západnej slučky (Great Western Loop).

 

Niekoľkomesačná drina

 

Vybrať sa na takúto cestu nie je jednoduché rozhodnutie. Ak ju totiž chcete prejsť celú, budete potrebovať aspoň 5 mesiacov. Plus si k nim pridajte ešte zopár mesiacov na naplánovanie a prípravu celej púte. Okrem výstroje budete potrebovať vytrvalosť  a odhodlanie.

Ak vám to však chýba, môžete si pozrieť aspoň video natočené počas náročnej 5 mesačnej túry. Objavíte tak poklady ukryté v srdci divokej prírody.

 

Zdroj/autor: pcta.org, youtube.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa