Záhada izby číslo 420: Prečo ju v niektorých hoteloch nenájdete

2016-04-22 14:00:00 |   |    | 

Mnohí z vás už určite počuli o tom, že v niektorých krajinách nemávajú v hoteloch 13. poschodie. Dôvod je prostý – poverčivosť. Mnoho ľudí verí, že trinástka je nešťastné číslo a na takomto poschodí by sa nikdy neubytovali. Prečo však v niektorých hoteloch nenájdete ani izbu s číslom 420?



 

Pri pátraní po tejto záhade sa musíme vrátiť do 70-tych rokov. Vtedy sa skupina kalifornských stredoškolákov pravidelne stretávala o 16:20 hod. (teda o 4:20 poobede) pri soche Louisa Pasteura na „jointa“. Heslo Louis 420 sa teda denne šírilo medzi mladými milovníkmi marihuany a číslica zostala tajnou šifrou pre túto mäkkú drogu doteraz. Číslo 420 spomínajú v piesňach a vo filmoch a dátum 20. apríl je dokonca nepísaným dňom marihuany, ktorý oslavujú všetci milovníci tejto zelenej rastlinky.

A ako to súvisí s našou hádankou? Niektorým nadšeným „huličom“ číslo 420 tak prirástlo k srdcu, že na svojich cestách vyhľadávajú práve túto izbu, aby sa tu oddávali svojej obľúbenej činnosti. Ako bonus si potom z pobytu radi odnesú aj tabuľku s číslom. A to už je na hotelierov naozaj priveľa, mnoho z nich izby s týmto číslom radšej vôbec neponúka.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: facebook
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa