Najpreceňovanejšie pamiatky sveta: Odolajte turistickým lákadlám, vyhnete sa sklamaniu

2016-05-02 07:00:28 |   |    | 

Určite ste to už zažili. Prídete na miesto, ktoré podľa sprievodcov „určite nesmiete vynechať“, no tam vás zaujme nanajvýš nápor turistov. Ak sa chcete nabudúce takémuto sklamaniu vyhnúť, pozrite si náš zoznam najpreceňovanejších pamiatok a vyberte sa radšej inam.



 

SKLAMANIE: Šikmá veža v Pise

LEPŠIA VOĽBA: Lucca

Sú vzdialené len 20 kilometrov, a predsa je pre každého prvou voľbou Pisa. Lucca je pritom nádherné mesto s prekrásnymi námestiami, príjemnými kaviarňami a hradbami zo 16. storočia, ktoré obkolesujú centrum.

 

SKLAMANIE: Times Square v New Yorku

LEPŠIA VOĽBA: Atlantic Avenue

Ak ste prišli do New Yorku nakupovať, podľa domácich by ste sa mali Times Square vyhnúť a radšej navštíviť Atlantic Avenue v Brooklyne. Nájdete tam obchody s odevmi od miestnych návrhárov, výborné jedlo aj štýlové obchody s nábytkom. Iní zasa odporúčajú prechádzku po Waterfront Promenade blízko Battery Parku, odkiaľ dovidíte až na Sochu slobody.

 

SKLAMANIE: Edinburgh

LEPŠIA VOĽBA: Glasgow

Viacerí Škóti vám povedia, že je ich hlavné mesto preceňované a radšej by ste sa mali vydať do Glasgowa. Edinburgh je podľa nich "príliš" anglický a preplnený turistami, kým v Edinburghu je oveľa lepšia zábava.

 

SKLAMANIE: Plymouthská skala, Plymouth

LEPŠIA VOĽBA: Plimoth Plantation

V meste Plymouth v štáte Massachusetts stojí veľká žulová skala, do ktorej je vytesané číslo 1620. Vraj pripomína miesto, kde sa pred 400 rokmi vylodila skupina Európanov. Ak vás však naozaj zaujíma história prvých osadníkov, vydajte sa radšej do miestneho skanzenu Plimoth Plantation. Tam uvidíte, ako vyzerali osady pútnikov v roku 1620.

 

SKLAMANIE: Cikajúci chlapec, Brusel

LEPŠIA VOĽBA: Grand-Place

61-centimetrová socha Manneken Pis je síce symbolom Bruselu, oveľa lepšou voľbou je však podľa používateľov sociálnych sietí námestie Grand Place s nádhernými historickými budovami.

 

SKLAMANIE: Rockyho socha, Philadelhpia

LEPŠIA VOĽBA: Independence National Historical Park

Mnoho turistov sa chce odfotiť s Rockym. Milovníci skutočných dejín by však mali radšej navštíviť Independance National Historical Park (Národný historický park nezávislosti) s viacerými významnými budovami americkej histórie vrátane Haly nezávislosti, kde bola v roku 1776 podpísaná deklarácia o nezávislosti. Domáci odporúčajú aj historickú prehliadku mesta s názvom Founding Fathers Tours, ktorú si môžete na TripAdvisore zarezervovať za približne 30 dolárov.

 

SKLAMANIE: Múzeum Madam Tussauds, Londýn

LEPŠIA VOĽBA: London Dungeons

Múzeum voskovým figurín nevynechá mnoho návštevníkov Londýna. Domácich to však prekvapuje – podľa nich je vstupné príliš vysoké a rady príliš dlhé, vôbec nestoja za to, čo vás čaká vovnútri. „Prišli ste do jedného z najzaujímavejších miest na svete a vy strávite niekoľko hodín v rade, aby ste videli figurínu, oblečenú ako Brad Pitt?,“ pýta sa jeden z Londýnčanov. Navštívte radšej London Dungeons, strašidelný dom, v ktorom spoznáte historické udalosti, z ktorých ide hrôza.

 

SKLAMANIE: Hollywoodsky chodník slávy, Los Angeles

LEPŠIA VOĽBA: Runyon Canyon Park

Ak chcete vidieť Hollywood v celej jeho kráse, vyberte sa do Runyon Canyon Parku. Tam sa vám naskytne výhľad na celé mesto aj so slávnym nápisom.

 

SKLAMANIE: Nástupište 9 a ¾, Londýn

LEPŠIA VOĽBA: Čarovný svet Harryho Pottera

Žiaden milovník Harryho Pottera nevynechá v Londýne návštevu železničnej stanice King´s Cross s povestným nástupišťom 9 a ¾. Oveľa viac by sa však o svojom obľúbenom filmovom hrdinovi dozvedeli v americkom Orlande alebo v Los Angeles. Tam sa nachádzajú Dobrodružné ostrovy Universal Studios (Universal Studios Islands of Adventure) s Čarovným svetom Harryho Pottera (Wizarding World of Harry Potter). Ten sa podľa jedného z návštevníkov ani „nedá slovami opísať“.

 

SKLAMANIE: Pláž Waikiki, Havaj

LEPŠIA VOĽBA: Ostrov Kauai

Väčšina turistov zamieri na Havaji za slnkom, pieskom a surfovaním na slávnu pláž Waikiki. Podľa miestnych je to však najškaredšia časť ostrova Oahua a inde nájdete oveľa krajšie pláže, napríklad Turtle Bay, Sunset, Waianae alebo Makaha. Miestni odporúčajú aj ostrov Kauai. „Šnorchlujte, potápajte sa, objavujte jaskyne, obdivujte krásny kaňon a jedzte čerstvé ovocie“, radi návštevníkom.

 

SKLAMANIE: Rybársky prístav, San Francisco

LEPŠIA VOĽBA: Lands End

V Rybárskom prístave sa síce podľa domácich dobre najete, aj tak je však toto miesto preceňované. Čakanie je podľa nich príšerné a jedlo chutí rovnako dobre aj inde. A ich rada? Navštívte Lands End, odtiaľ sa vám naskytne nádherný výhľad na most Golden Gate.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: thinkstock, profimedia, TASR, wikipedia
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.1/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 17. apríl. 2024. Meniny má Rudolf.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa