Fotoreportáž: Skutočne luxusná dovolenka snov, ktorú si môže dovoliť len pár vyvolených

2016-09-30 00:00:01 |   |    | 

Doteraz mohlo Antarktídu spoznať naozaj len veľmi málo ľudí. Dnes sa však veci menia a okrem dobrodruhov a vedcov už najjužnejší kontinent víta aj prvých turistov. Tí sa v exkluzívnom hoteli White Desert rozhodne nemusia uskromniť.



 

Tábor White Desert (teda Biela púšť) nie je milovníkom ľadových dobrodružstiev neznámy. Pri príležitosti desiateho výročia však prešiel renováciou, vďaka ktorej si tu dnes môžu návštevníci užívať komfort, o akom by sa im pred pár rokmi ani nesnívalo.

Zabezpečiť ho však v tunajších podmienkach rozhodne nebolo jednoduché. Kvôli vode bolo treba prevŕtať dvojmetrovú vrstvu ľadu na jazere a tapety museli lepiť expresne rýchlo. „Všetko tu zamŕza oveľa rýchlejšie ako za normálnych okolností. Kov primŕza k vašim rukám, takže náš tím musel byť veľmi sústredený a opatrný počas práce,“ povedala Robyn Woodhead, ktorá White Desert vlastní a riadi spolu s manželom.

____________________________________________________________________________________

Dobrá správa pre dobrodruhov: Splnenie ľadového sna je na dosah

____________________________________________________________________________________

Výsledok sa im však podaril. Tábor dnes tvorí šesť zateplených sklolaminátových „bungalovov“ v tvare iglu, kde majú hostia k dispozícii luxusnú spálňu s priemerom 6,1 metra. V nej nájdu pohodlné postele s bambusovým záhlavím, písací stôl, dizajnové stoličky aj toaletu s umývadlom. Steny zdobia drevené lyže a atmosféru dotvárajú aj kožušinové prehozy.

Najväčšou premenou však prešli spoločné priestory. Z jednoduchej jedálne, kde sa kedysi návštevníci White Desert stravovali za jedným dlhým dreveným stolom, je teraz dizajnová reštaurácia. O kulinárske zážitky hostí sa tam stará osobný šéfkuchár pretekára formuly 1 Lewisa Hamiltona.

Možno sa vám to nebude na prvý pohľad zdať až tak výnimočné, treba si však uvedomiť, kde sa hotel nachádza. „Všetko zariadenie sme sem museli dopraviť nákladným lietadlom Il-76, kde každý kilogram nákladu stojí 15 eur,“ Z letiska ho potom prevážali špeciálnymi terénnymi vozidlami presne vytýčenou trasou. Tú museli absolvovať aj opačným smerom – všetok starý nábytok bolo treba odviezť do Kapského mesta, kde končí aj odpad z hotela. Vedeniu hotela veľmi záleží na tom, aby prítomnosť turistov okolitú prírodu nijako nezaťažovala. Tábor získava energiu výlučne z vetra a slnka.

A aké dobrodružstvá tu návštevníkov čakajú? Nuž nudiť sa rozhodne nikto nebude. Okrem toho, že sa tu postarajú o dokonalé pohodlie, pripravený je aj nezabudnuteľný program.

V sprievode polárnych bádateľov tu turisti môžu skúmať ľadové jaskyne,...

letieť ponad nepreskúmané kopce a pláne...

a vystúpiť na vrcholky, kde nikto predtým nebol.

Pripravený je aj prelet ponad ľadovcovú bariéru na okraji Zeme kráľovnej Maud, lyžovanie a návšteva kolónie tučniakov. A po tom všetkom všetkých čaká trojchodová večera, spoločenský program alebo oddych v saune.

Chceli by ste to zažiť aj vy? Potom musíte siahnuť poriadne hlboko do peňaženky. Za pobyt, ktorý zahŕňa let z Kapského mesta, ubytovanie, stravu a aktivity, zaplatíte 64 tisíc eur. Dva zo štyroch zájazdov sú však už napriek tomu vypredané. Vybrať si tak môžete už len z termínov 18. – 29. decembra a 14. – 22. decembra. Po skončení sezóny, ktorá trvá len od novembra do decembra, potom tábor z ekologických dôvodov rozoberú.

Pozrite si, ako také ľadové drobrodružstvo vyzerá:

 

Foto: © www.white-desert.com

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: www.white-desert.com
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa