Nádhera v dvoch minútach: Mladý Slovák nakrútil dronom krásy Švajčiarska

2016-11-15 00:00:01 |   |    | 

Šikovným patrí svet. Richard Raymann z Bratislavy má len 23 rokov, no už dokázal vytvoriť množstvo nádherných fotografií a videí. Nedávno strávil päť dní vo Švajčiarsku a nezaháľal ani tam. Využil, že je v krajine helvétskeho kríža povolené lietať s dronmi, a nakrútil pôsobivé video, ktoré odhaľuje krásu tamojšej prírody z vtáčej perspektívy.



 

Richard Raymann pricestoval do Švajčiarska na návštevu brata, ktorý dlhodobo pracuje pri jazere Brienzer See v kantóne Bern. Krajina helvétskeho kríža ho okamžite nadchla. „Švajčiarsko je skutočne prekrásna krajina, o ktorú sa patrične starajú. Pri potulkách v krásnej prírode sme sa stretli aj s domácimi, ktorí boli veľmi milí a vždy usmiati,“ spomína Slovák, ktorý sa chce do rodiska čokolády a hodiniek určite vrátiť. Aj preto, aby pre svoju stránku nakrútil ďalšie videá.

To, ktoré vám predstavíme dnes, vznikalo v okolí dedinky Hasliberg, pri vodopádoch Giessbach, kaňone Aare Schlucht a nižšie položených vrchoch Axalp (1755 m n. m.) a Alpen Tower (2245 m n.n.). Hoci to na výsledku vôbec nie je poznať, Raymann sa musel popasovať aj s viacerými prekážkami. Napríklad s tým, že pri lietaní vo vyšších polohách sa kvôli redšiemu vzduchu dron správal neobvykle a v niektorých miestach nebol GPS signál, takže sa s ním dalo lietať len v manuálnom režime.

Filmár však všetko zvládol a nádherný výsledok je dôkazom, že množstvo práce stálo za to.

 

Foto a video: Richard Raymann / www.facebook.com/zdronu

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Richard Raymann
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa