V stopách Stalina a Lenina: VIDEO Predstavujeme vám Putinovo!

2016-11-18 14:00:00 |   |    | 

Prezident Vladimir Putin sa teší obľube aj za hranicami Ruskej federácie. Najnovšie to dokazujú aj obyvatelia istej dediny v Srbsku - svoju obec premenovali na Putinovo a pri návšteve hosťom nalievajú pálenku rakija s názvom Putinovka.



 

Malá dedina Adžinci sa nachádza asi 250 kilometrov od Belehradu. Asi pred dvomi týždňami jej obyvatelia jednohlasne rozhodli, že obec premenujú na Putinovo. „Nechceme tu nič turecké. Putinovo znie dobre a ľahko sa vyslovuje,“ povedal pre Južne Vesti jeden z obyvateľov.

Toto rozhodnutie odráža všeobecnú náladu, ktorá vládne v Srbsku. Hoci sa vláda snaží o pripojenie krajiny k Európskej únii, Srbi vnímajú Putina ako hrdinu a Rusko ako spriatelenú krajinu. „Putin vždy ochraňuje Srbov a Srbsko, chceli sme sa mu poďakovať,“ povedala 63-ročná Malisa Petrušič.

Dedinu Putinovo už označujú drevené tabule,  na úradné schválenie nového názvu sa však ešte čaká. Domáci dúfajú, že všetko prebehne hladko a vďaka zaujímavému názvu sa ich dedina stane novým turistickým cieľom.

Podnikaví domáci chcú návštevníkom predávať aj špeciálny alkohol - rakiju s názvom "Putinovka".

Či však bude pre turistov dostatočnou motivácou len originálny názov, je viac než otázne. Bývalému Stalingradu (dnešný Volgograd) ani Leningradu (dnešný Petrohrad) sa Putinovo návštevnosťou určite nevyrovná.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
3.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa