Rady a tipy od expertov: Sledujte najlepšie cestovateľské blogy 2016

2017-01-10 00:00:01 |   |    | 

Konkurencia medzi cestovateľskými blogmi je veľká, a to núti vášnivých cestovateľov siahnuť za hranice svojej kreativity a poskytovať informácie, zaobalené v čo najzaujímavejšom šate. Veď pre mnohých z nich sa záľuba zmenila na ich hlavný zdroj obživy, preto je čo najvyšší počet fanúšikov nesmierne dôležitý. V roku 2016 bodovali tieto blogy.



 

Expert Vagabond

Matthew Karsten patrí k tým šťastlivcom, ktorí premenili blogovanie na stále zamestnanie. Už šesť rokov cestuje po svete a svoju záľubu financuje z príjmov z reklám, ktoré umiestňuje na Expert Vagabond. Na rozdiel od iných cestovateľov Matthew svoje cesty neplánuje. Cestuje bez mapy a vždy ide tam, kde sa mu niečo zapáči alebo kam mu odporučia ísť domáci. Vďaka tomu prináša veľa netradičných tipov, ktoré nenájdete v bežných sprievodcoch a na svoje si prídu aj tí, ktorí majú radi aktívne turistické dovolenky.

 

Nomadic Matt

Pre cestovateľov je najdôležitejšie udržať čo najnižší rozpočet, aby im zvýšili peniaze aj na ďalšie dovolenky alebo dlhšie pobyty. Presne na túto kartu stavil Matt, ktorý sa stal zároveň najlepšie predávajúcim autorom New York Times v oblasti cestovania. Jeho blog sa dostal už za hranicu jedného milióna návštev počas mesiaca. Pre tých, ktorí by hľadali iba konkrétne rady, ponúka Matt aj na mieru ušité poradenstvo. Stačí sa prihlásiť na mailing, označiť krajinu trvalého bydliska a potom už budete dostávať také informácie, ktoré poradia lacné tipy na cestovanie upravené podľa vašich cestovateľských možností.

 

The Planet D

Cestovanie vo dvojici je skvelým nápadom, no niekedy aj poriadnou skúškou vzťahu. Dave a Deb zažili pred ôsmymi rokmi veľkú krízu. Denne pracovali veľa hodín a nič im už nerobilo radosť. Potom sa rozhodli urobiť si mesiac prázdnin v Kanade, čo ich zrazu naplnilo veľkou energiou a motivovalo k tomu, aby vystúpili svoj život zmenili. Namiesto stabilného zamestnania sa rozhodli cestovať a na svojej najväčšej záľube zarábať. Chcú byť tiež vzorom pre iných vyťažených ľudí a inšpirovať ich, aby otvorili oči, spoznávali krásu sveta a neboli upätí iba na svoje zamestnanie.

 

Johnny Jet

Príbeh tohto webu začal zaujímavým spôsobom. Johnny si chcel so svojimi kamarátmi zasúťažiť o to, komu sa podarí od leteckých spoločností získať najviac bezplatných míľ. Aby bol férový, napísal im najprv mail s pár zaujímavými kontaktmi. Potom k tomu pridával aj informácie zo svojich ciest, aby ich inšpiroval a dal im tipy na pekné miesta, ktoré navštívil. Ani sa nenazdal a jeho pravidelný mailing sa začal šíriť aj medzi cudzími ľuďmi. Keď počet stálych odberateľov dosiahol 500, založil vlastný blog, do ktorého neskôr zapojil aj ostatných priateľov cestovateľov, ktorí spoločne prinášajú zaujímavé informácie zo svojho putovania po svete.

 

Y Travel Blog

O tom, že na cestovanie nemusíte zanevrieť ani vtedy, keď ste si už založili rodinu, vás presvedčí Y Travel Blog. Caz a Craig cestujú a blogujú už dlhých šestnásť rokov. Postupne ako sa menil ich život, prispôsobovali aj svoje nároky na cestovanie. Často ich blog vyhľadávajú práve rodiny s deťmi, ktoré tu získavajú skvelé tipy na dovolenky. Na blogu si môžete vybrať vami zvolený región, o ktorom vám poskytnú podrobné informácie a námety na turistické atrakcie. Ak by vám tieto informácie nepostačovali, môžete ich pokojne osloviť prostredníctvom mailu.

 

One Mile At A Time

Ben alias Lucky je fanatikom do lietania. Miluje letiská a čulý ruch, ktorý tam neustále panuje. Jeho blog sa preto zaoberá hlavne touto časťou cestovania. Pre turistov poskytuje zaujímavé informácie o tom, ako by mohli na presunoch do jednotlivých krajín ušetriť a dokonca cestovať niekedy zadarmo. Napríklad vďaka platbám s niektorými platobnými kartami alebo pravidelným využívaním konkrétnych leteckých spoločností získavate míle zadarmo alebo dostanete zľavy pri kúpe jednotlivých ciest. Často sú tieto akcie časovo limitované a Ben upozorňuje práve na takéto lukratívnejšie ponuky.

 

Cestujeme bez mapy

Slovák Milan Bardún stihol napriek mladému veku precestovať už 40 krajín. Miluje nové výzvy a tak ako hovorí názov jeho blogu, radšej sa necháva strhnúť atmosférou, nič vopred neplánuje a užíva si každú krajinu takú, aká v skutočnosti je. V jeho príspevkoch sa vďaka tomu dozviete mnoho užitočných informácií, ktoré vám pomôžu zblížiť sa s cudzími kultúrami a nebudete ich spoznávať iba cez pozlátko luxusných rezortov. Počas cestovania sa nevyhýba ani Slovensku a okolitým krajinám, takže sa dozviete aj skvelé tipy na kratšie výlety v našej domovine.

 

Nomádi

Prijať celý svet ako svoj domov sa rozhodla aj dvojica Slovákov, ktorí sa vo svete blogovania nazvali jednoducho Nomádmi. Prvá cesta viedla na Nový Zéland, odkiaľ postupne začali spoznávať ďalšie nové krajiny. Vždy hľadajú lacné alternatívy a tie potom zdieľajú aj so svojimi priaznivcami. Niektoré miesta navštívili vďaka projektom spájajúcim dobrovoľníctvo, prácu za menší zárobok, pomoc a cestovanie. Zo svojich ciest prinášajú aj inšpiratívne fotografie, ktoré môžete sledovať na Instagrame a skvelé tipy získate aj z ich videí.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: archív
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
4.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa