Najotravnejšie typy cestujúcich: Títo ľudia na cestách poriadne pijú krv

2017-07-17 00:00:01 |   |    | 

Cestovanie môže byť niekedy poriadna skúška nervov. Najmä ak váš čaká dlhá cesta a vedľa vás sedí niektorý z typov najotravnejších cestujúcich. Dávajte si však zároveň pozor, aby ste sa časom aj vy nepremenili na niektorého z nich a neničili nervy ostatným ľuďom v dopravnom prostriedku alebo členom vášho zájazdu.



 

Kopači do sedadiel

Najmä v lietadlách nízkonákladových spoločností sporia na všetkom vrátane miest na sedadlá. Potom sa často stáva, že vyšší človek si nemá kde uložiť nohy a pri každom pohybe búcha do sedadla pred sebou. Niektorí ľudia však nemajú dostatok miesta, ani keby sedeli v kráľovskej lóži a vám už po prvej hodine začnú poriadne liezť na nervy pri každom novom pohybe. Špecialistami sú v tom malé deti, ktoré si ich kopkaním uvoľňujú stres. Jediným riešením je decentné upozornenie.

 

Za pol hodinu povedia celý život

Jediné, čo vás spája, je jedna spoločná cesta. Pre niektorých ľudí to však nie je dostatočný argument, a tak pokojne spravia zo svojho spolucestujúceho najväčšieho dôverníka. Vyzradiť niekomu do pár minút celý svoj život a nezabudnúť ani na najintímnejšie detaily, to chce poriadnu odvahu. Zároveň si však treba uvedomiť, že zaťažovať iných svojimi problémami nie je veľmi etické a časom to na nich pôsobí veľmi vyčerpávajúco.

 

Neohľaduplní rodičia

Doma im už s deťmi dochádza trpezlivosť a hneď ako sa dostanú do dopravného prostriedka a presúvajú sa na vysnívanú dovolenku, na všetko kašlú. Deti môžu behať, otravovať ostatných cestujúcich a robiť si, čo chcú, im je to v podstate jedno. Oni už majú svoje voľno a nezaujíma ich, kto si čo o nich myslí. Neustály krik a plač je už potom len poslednou bodkou pri skúške nervov.

 

Milovníci hudby

Ak naozaj tak milujete muziku, neváhajte investovať do kvalitných slúchadiel. Je mimoriadne otravné počúvať váš obľúbený album na najvyššiu hlasitosť, pritom veľká časť tónov sa dostáva na verejnosť kvôli veľkému hluku. A môžete byť fanúšikom akejkoľvek kvalitnej hudby, pokiaľ to tomu druhému nevyhovuje, je to pre neho viac ako nepríjemné.

 

 

Páchnuci cestujúci

Hygiena neznamená ani v súčasnosti pre každého takú samozrejmosť, ako by ste očakávali. Použiť nielen v lete silnejší antiperspirant a vymeniť si pravidelne oblečenie, to by bolo pre niektorých spolucestujúcich odmenou. V opačnom prípade vás čaká poriadne utrpenie spojené s malou nočnou morou.

 

Opití

V lietadlách aspoň tieto typy používajú spoľahlivú výhovorku, že sa boja výšok. V autobuse a vlaku je to však neopodstatnené a často i menej strážené. Ostatní sú potom odkázaní na počúvanie ich divadielok a vyplakávanie. Pokiaľ však nie sú agresívni, je to ešte pre vás veľká výhra. Inak sa môžete pripraviť na minúty hrôzy a boja s tým, aby ste si neskočili do vlasov.

 

Hlasní telefonujúci

Áno, niektorí ľudia nemajú na telefonovanie svojim priateľom žiaden čas a využívajú aspoň moment ničnerobenia počas presunov v doprave. Často sa však dostávajú do situácie, keď pred úplne cudzími ľuďmi rozoberajú intímne problémy a svojim hlukom rušia aj tých, ktorí by privítali v nasledujúce minúty trocha oddychu. Snažte sa preto vyriešiť len nutné telefonáty a zvyšok si nechajte domov, kde vás nebude počuť nik, koho sa to netýka.

 

Predbiehači

Ak nie je v dopravnom prostriedku presne rezervované sedenie, pri jeho príchode sa vždy strháva tvrdý boj. Logika a slušnosť káže, že by mali ako prví nastúpiť tí, ktorí prišli na zastávku ako prví, pretože čakajú najdlhší čas. Potom majú prednosť tiež ľudia, ktorí sú starší, chorí alebo mamičky s malými deťmi na rukách. Je maximálne drzé, ak prídete na poslednú minútu, no do autobusu sa drzo pretlačíte hneď na začiatku a potom ešte navyše neuvoľníte miesto tým, ktorí to potrebujú.

 

 

Sklápači sedadiel

Osobitú kapitolu si zaslúžia tí, ktorí nedokážu rešpektovať osobný priestor ostatných spolucestujúcich. Je síce pravda, že sedadlá sú vyrobené tak, že sa dajú sklopiť a vy si môžete oddýchnuť, ale robte to len v tom prípade, ak za vami nik nesedí. Alebo by vám bolo príjemné, keby vás niekto nielen oberal o váš malý kúsok priestoru a ležal vám takmer v náručí?

 

Lakte všade, kam sa pohnete

Rovnako je otravné, ak vás niekto obmedzuje po vašom boku. Operadlá slúžia na to, že každý cestujúci si môže obsadiť jedno z nich. Nie je slušné, ak sa v sedadle roztiahnete ako doma na gauči a obsadíte všetok voľný priestor. Popri tom nezabúdajte vždy okázalo búchať lakťami do vašich spolucestujúcich a tváriť sa pri tom otrávene.

 

Hladní spolucestujúci

V mnohých dopravných prostriedkoch je už samozrejmosťou aj ponúkanie občerstvenia. Časom sa na to prestalo pozerať ako na spoločenský priestupok a pokiaľ ste hladní, môžete sa najesť. No zároveň sa najmä v zahraničí začali majitelia autobusov búriť a presadili si pravidlo, podľa ktorého môžete vovnútri jesť iba pokrmy studenej kuchyne. Varené jedlá majú totiž silnú arómu, ktorá môže prekážať viacerým spolucestujúcim a ťažko sa vetrá. Rovnako by ste mali byť ohľaduplní pri konzumácii niektorých syrov alebo aromatickej zeleniny.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa