VIDEO nového hitu indickej gastronómie: Ľudia jedia OHEŇ

2017-04-12 00:00:00 |   |    | 

Obchodníci na celom svete sú rovnakí. V snahe získať a udržať si zákazníka skúšajú možné aj nemožné. Rôzne zľavy či darčeky už takmer nikoho neprekvapia, no majiteľ rýchleho občerstvenia v indickom meste Rajamahendravaram prišiel s poriadne horúcou novinkou. Doslova.



 

Paan je v kultúre juhovýchodnej Ázie mimoriadne populárny. Hoci sa konzumuje, nejedná sa o pokrm v pravom slova zmysle. Sú to vlastne betelové listy s rôznou plnkou, obvykle sa miešajú s orechmi arekovej palmy. Slúžia ako mierny stimulant či digestívum, ale pochvaľujú si ich pri bolesti hlavy či kašli, alebo len tak - na osvieženie dychu. V Indii je po celé tisícročia symbolom pohostinnosti.

Paan sa obvykle pred podávaním zachladí, no majiteľ stánku s rýchlym občerstvením na autobusovej stanici v indickom meste Rajamahendravaram ho ponúka úplne inak. Pod názvom „fire paan“ vkladá zákazníkom do úst listy horiace. Sliny podľa Daurgu Raa oheň ihneď zahasia a popálenie citlivého jazýčka teda údajne vôbec nehrozí. Naopak – vďaka ohňu zanechá paan v ústach príjemnú sladkú chuť. Navyše vraj pomáha zbaviť sa závislosti na nikotíne a je tiež účinný v boji s prechladnutím.

Zrejme to funguje – neobyklé „občerstvenie“ sa rozšírilo aj do iných miest a na „vlastnej koži“ ho môžu odvážlivci vyskúšať už aj v hlavnom meste Naí Dillí.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Ilustračné
Foto: Thinkstock,
Video: Youtube
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa