Fascinujúca cesta do histórie: Cestovná agentúra vás vezme k vraku Titanicu

2017-03-24 00:00:01 |   |    | 

Pred odvážnymi cestovateľmi stojí ďalšia výzva - spoločnosť Blue Marble Private bude od budúceho roka organizovať výlety k vraku Titanicu v hĺbke 4000 metrov. Väčšinu milovníkov histórie, romantiky a dobrodružstiev však musíme sklamať – miesto v špeciálne navrhnutej ponorke bude stáť takmer 100 000 eur.



 

Vybraná skupina dobrodruhov zažije fascinujúcu cestu do útrob oceánu k najslávnejšiemu vraku na svete. V hĺbke 4000 metrov pod hladinou uvidia na vlastné oči Titanic, ktorý stroskotal  15. apríla  1912 asi 400 míľ juhovýchodne od ostrova Newfoundland.

Špeciálne navrhnutá ponorka bude mať dvojčlennú posádku – pilota a oceánskeho experta. Tí bohatých klientov bezpečne prevezú ponad palubu aj slávne hlavné schodisko a umožnia im vidieť to, čo je už viac ako sto rokov pred zrakmi ľudí ukryté v hĺbkach oceánu.

Ponory začne od budúceho mája organizovať cestovná agentúra Blue Marble Private, ktorá sa zameriava na bohatých klientov. Deväť z nich sa vraj na túto výnimočnú 8-dňovú cestu už zapísalo a je ochotných zaplatiť 105 129 dolárov, teda viac ako 99 000 eur. Cena zodpovedá miestenke v prvej triede, ktorá na prvej (a jedinej) plavbe Titanicu z anglického Southamtonu do amerického New Yorku v roku 1912 stála 4350 dolárov.

Pre porovnanie – výstup na Mount Everest stojí priemerne okolo 40 000 dolárov. Organizátori však pripomínajú, že vrak Titanicu navštívilo od jeho potopenia oveľa menej ľudí ako najvyšší vrchol sveta či dokonca vesmír. „Toto je zážitok na celý život a expedícia vytvorená len pre tých, čo majú skutočne dobrodružného ducha,“ hovorí majiteľka Blue Marble Elizabeth Ellis. Tá už pre svojich klientov organizovala súkromný let vojenskou stíhačkou k okraju vesmíru, tréning s kozmonautmi v Rusku či expedície na Južný pól. Teraz ich vezme na neobvyklú cestu časom.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Profimedia, TASR / AP
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa