Ako zlý film: Nemecký turista žil tri mesiace na brazílskom letisku, skončil na psychiatrii

2017-03-28 00:00:01 |   |    | 

Na letisku brazílskeho mesta Gaurulhos v metropolitnej oblasti Sao Paulo žil dlhé tri mesiace istý Nemec, ktorý zmeškal v decembri nadväzujúci let a nemal údajne dostatok peňazí na kúpu novej letenky. Čas vo svojom prechodnom domove netrávil práve ukážkovo a po eskortovaní do rodného Nemecka putoval rovno na psychiatriu.



 

44-ročný Nemec Stephan Brode sa ešte v novembri vracal domov do Frankfurtu zo svojej dovolenky v marockej Casablance. Podľa dostupných informácií však neletel najkratšou možnou trasou, ale s niekoľkými prestupmi. Pri jednom z nich zmeškal svoj let do New Yorku, nemal peniaze na ďalšiu letenku a uviazol na brazílskom letisku São Paulo-Guarulhos.

Hoci jeho príbeh pripomína slávny film s Tomom Hanksom Terminál, Nemec sa ako filmový hrdina nesprával. Väčšinu času trávil v blízkosti check-inu a živil sa tým, čo našiel v odpadkoch. Aj napriek množstvu času vraj za sebou vždy nechával veľký neporiadok.

Pobyt v uzavretom priestore letiska navyše zrejme zasiahlo aj Brodeho psychiku a svet obleteli správy o jeho násilnom správaní. Podľa záberov bezpečnostnej kamery udrel takmer dvojmetrový muž bez zjavného dôvodu dve okoloidúce ženy do hlavy. Podľa viacerých zdrojov Nemec obťažoval minimálne sedem žien, vrátane niekoľkých zamestnankýň aeroliniek. V televíznom interview sa však objavil ako elegán s červenou ružou v klope a obvinenia poprel. „Nikoho sa nedotýkam, robím to len vo vzduchu. Nie som žiaden boxer,“ povedal.

Muž pricestoval na trojmesačné turistické vízum, ktoré mu nedávno vypršalo a polícia mu nariadila, aby Brazíliu urýchlene opustil. Hovorkyňa nemeckého ministerstva zahraničných vecí potvrdila, že situáciu v Sao Paule riešil v súčinnosti s mužom a brazílskymi orgánmi aj nemecký konzulát.

Podľa informácií, ktoré včera podvečer zverejnil Süddeutsche Zeitung, je už Stephan Brode naspäť v Nemecku. Po pristátí lietadla vo Frankfurte sa však rodák z Delmenhorstu neďaleko Brém opäť správal agresívne a putoval rovno na psychiatrické oddelenie miestnej nemocnice.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Foto a
Video:YouTube
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
2.6/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa