Pár strávil 6 mesiacov na cestách po Ázii: Zážitky zhrnuli do dvojminútového videa

2017-07-29 00:00:00 |   |    | 

Švajčiari Sylvain a Jenny pracovali dlhé rokmi v turizme. Napriek tomu nemali nikdy dostatok času na to, aby sa venovali svojej najväčšej záľube naplno. Jedného dňa však urobili vo svojom živote zásadnú zmenu. Opustili istotu zamestnania, zbalili si kufre a na pol roka sa vybrali túlať po vysnívaných krajinách.



 

Stratiť sa a nájsť sám seba

Sylvain Botter a Jenny Gehrig mali veľa cestovateľských snov a nebolo jednoduché vybrať si tie krajiny, ktoré by chceli navštíviť najskôr. Napokon sa rozhodli pre Áziu, kde sa dá viacero vytúžených destinácií prepojiť do jednej veľkej cesty. Dovolenku si tam napokon predĺžili až na šesť mesiacov. Ako povedal Sylvain pre Daily Mail, obaja mali pocit, že nevedia, ako ísť ďalej životom. Stratili pojem, čo je dôležité a kam by mala smerovať ich kariéra a súkromný život. Preto sa rozhodli svoju dovolenku detailne neplánovať a len sa tak túlať. V Ázii sa chceli tak trochu stratiť, aby práve vďaka tomu našli samých seba.

 

Cesta cez deväť krajín

Všetky veci na dovolenke si pár cestovateľov organizoval sám. Takto chceli ušetriť čo najviac nákladov, aby mohli o to dlhšie zostať na cestách. Prvotný plán spočíval iba v hrubom načrtnutí jednotlivých krajín, ktoré chceli navštíviť. Konečná voľba padla na Čínu, Indonéziu, Mjanmarsko, Laos, Kambodžu, Vietnam, Singapur, Thajsko a Malajziu. Pred odletom do Ázie si vopred neplánovali ani to, ako dlho zostanú v jednotlivých lokalitách. Chceli si užívať vzácnu slobodu a hlavné rozhodnutia robili zo dňa na deň priamo na mieste. Nakoniec sa im podarilo precestovať všetky hlavné pamiatky v krajinách, no aj ich nepoznané kúty. Vďaka tomu si mohli vytvoriť lepší obraz o krajine a mali dostatok času zžiť sa s miestnymi obyvateľmi.

 

Za dve minúty naprieč Áziou

Sylvain je pôvodným povolaním fotograf. Svojej záľube sa teda samozrejme venoval aj počas cestovania. Pred začiatkom cesty do Ázie si spolu s Jenny založili vlastnú stránku lytchee.com a postupne na ňom uverejňovali články s zážitkami. Z fotografií napokon vytvoril aj niekoľko zaujímavých videí. Prvé z nich dostalo pomenovanie Share Your Dream a zachytáva všetky najdôležitejšie pamiatky, ktoré navštívili. Krátke pársekundové zábery sú spojené do dvojminútového zostrihu, ktorý perfektným spôsobom zachytáva atmosféru celej dovolenky. Druhé video je o minútu dlhšie a môžete si v ňom pozrieť zábery z kompletne celej cesty a teda aj z krajín, ktoré boli vynechané v kratšej spomienke. Tentoraz ide o vtipné prepojenie vyše 3500 fotografií, ktoré vytvorili na svojich cestách. Tie postupne ukazujú Jenny ako sa presúva jednotlivými krajinami na bicykli, oddychuje s drinkom na pláži, prechádza sa po meste s jej červeným ruksakom, fotografuje alebo nakupuje. Na záver sa ocitá opäť doma vo svojej posteli, čím uzatvára ich ázijské putovanie.

 

Nechýbali romantické zásnuby

Pre zamilovanú dvojicu bola vyvrcholením polročnej dovolenky cesta do Číny. Tam sa Sylvain rozhodol posunúť ich vzťah na ďalšiu úroveň a priamo na Čínskom múre prekvapil Jenny žiadosťou o ruku. Zhodou okolností sa tam práve nenachádzalo veľa ľudí a oni si mohli užiť intímnu chvíľku podľa ich predstáv. Vo vhodnom momente pokľakol na koleno a so snubným prsteňom v ruke sa jej spýtal jednu z najdôležitejších otázok. Mladá žena si tak z cesty snov doniesla ďalšie prekvapenie, ktoré odprezentovala aj na konci jedného z videí.

 

Autor: David

Video: www.lytchee.com

 

Zdieľať článok na Facebooku
Foto a
Video: YouTube
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa