Výnimočný zážitok pre chlapcov a chlapov: Zažite odstrel v aktívnej povrchovej bani

2017-07-17 12:00:00 |   |    | 

Štajerský vrch Erzberg, kde sa nachádza najväčšia ešte stále aktívna povrchová baňa železnej rudy v Strednej Európe, ponúka svojim návštevníkom nevšedný pohľad do vnútra baníckeho priemyslu. Môžete sledovať baníkov pri práci, odviezť sa na poriadnej mašine a zažiť sa tu dá aj ozajstný odstrel!



 

Už nie len výhradné pracovisko baníkov, ale aj dobrodružstvo pre mladých aj starých. V Erzbergu je ťažba rudy stále aktívna – v súčasnosti je to najmodernejšia baňa Európy, v ktorej sa ťaží železná ruda už viac než 1300 rokov.

Od 29. apríla do 31. októbra 2017 sa hostia v rámci programu „Abenteuer Erzberg“ za každého počasia ponárajú do fascinujúceho života v bani.

S prácou baníkov v minulosti a dnes sa môžu oboznámiť v rámci expozície priamo v bani alebo na výstave v exteriéri.

Na skalnaté terasy vysoké až 24 metrov, ktorým Erzberg vďačí za svoj prívlastok „Štajerský bochník chleba“, dopraví návštevníkov „Hauly“. Ťažké nákladné vozidlo so silou 860 koní prevezie hostí v priebehu hodiny cez kľukatý areál, kde je možné vidieť rôzne etapy povrchovej ťažby.

Každý štvrtok (okrem sviatkov) sa návštevníci navyše môžu naživo zúčastniť odstrelu. So slovami „Tri, dva, jeden – horí!“ („Drei, zwei, eins, brenna tuat’s!“) sa začne ohnivé divadlo, pri ktorom sa z vrchu postupne v jednotlivých úrovniach odstrelí až 80.000 ton horniny. Odporúča sa prihlásenie vopred.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Austrian National Tourist Office
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa