Lákadlo pre turistov: Firma kúpi celú obec, vznikne v nej raj milovníkov marihuany

2017-08-11 12:00:00 |   |    | 

Obec v Kalifornii premenia na turistickú destináciu pre rekreačných užívateľov marihuany. Miesto, kde v súčasnosti žije len 20 obyvateľov, si vybrala spoločnosť predávajúca produkty z tejto rastliny. Tá tam chce vytvoriť "lákadlo pre turistov".



 

Spoločnosť vyrábajúca produkty z marihuany kúpila v Kalifornii menšiu obec a plánuje ju premeniť na destináciu pre fanúšikov marihuany. Firma American Green zaplatila za obec Nipton, v ktorej žije momentálne len 20 obyvateľov, 5 miliónov dolárov (približne 4,2 milióna eur). Stala sa tak vlastníkom 50 hektárov pôdy, ktorej súčasťou je budova školy, hotel, minerálne kúpele a obchod. Má tiež v pláne zabezpečiť v obci energiu z obnoviteľných zdrojov.

"Kanabisová revolúcia, ktorá sa práve v Amerike koná, má silu kompletne revitalizovať komunity rovnakým spôsobom, ako sa to podarilo počas zlatej horúčky v 19. storočí," uviedol prezident spoločnosti David Gwyther. Nipton sa nachádza na hranici Kalifornie s Nevadou a založili ho počas zlatej horúčky na začiatku 20. storočia po tom, ako v okolí objavili nálezisko vzácnych kovov.

Kalifornia je jedným z ôsmich amerických štátov, kde je rekreačné užívanie marihuany legálne. American Green plánuje do rozvoja obce investovať 2,5 milióna dolárov a urobiť z nej lákadlo pre turistov. Manažér projektu Stephen Shearin dodal: "Zlatá horúčka mesto vybudovala, zelená horúčka mu môže pomôcť napredovať v ceste, ktorú mu kedysi ľudia predpovedali."

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock a Facebook / American Green
Zdroj: SITA, ako

Hodnotenie článku:
3.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa