Cestovanie 3. tisícročia: Vďaka 360° videám spoznáte svet z pohodlia domova

2017-10-30 00:00:01 |   |    | 

Najväčšia svetová databáza originálnych 360° videí spoločnosti Sygic Travel stále rastie. V súčasnosti je ich dostupných viac ako 1 300. Vďaka databáze, ktorá je neporovnateľná s ostatnými, sa ľudia môžu ocitnúť na najkrajších miestach sveta od Barcelony až po Bangkok.



 

Cestovať však môžete aj v teplovzdušnom balóne nad chrámom Bakong v Kambodži, šoférujúc rikšu cez indický trh alebo jazdiac na ťave v blízkosti pyramíd v Gize. Videá sú dielom Sygic Travelera Michala Gálika, ktorý počas natáčania cestoval niekoľko mesiacov. V súčasnosti sa chystá navštíviť Paríž, Londýn a Amsterdam. Neskôr v tomto roku navštívi Spojené štáty.

Michal Gálik strávil celkom 140 dní cestovaním po svete a natáčaním 360° videí z viac ako 500 miest v 22 krajinách. „Vždy nájdem najlepšie miesto pre kameru, začnem natáčať a potom odídem a niekde sa skryjem. Existujú však aj videá, na ktorých ma ľudia môžu vidieť, napríklad v Hongkongskej Peak Tram alebo na lodi v Kambodži. Musel som byť veľmi opatrný s kamerou pri natáčaní indického festivalu Holi, kde na seba ľudia hádžu farebný prášok. Ale to nebolo nič v porovnaní so tým, keď bola kamera so šiestimi šošovkami ukradnutá opicou," hovorí Michal, opisujúc svoje dobrodružstvo.

Najväčšia databáza 360° videí obsahuje viac ako 1 300 videí z rôznych miest a destinácií po celom svete, ako napríklad Barcelona, Dubaj, Bangkok, Kuala Lumpur, Singapur alebo Austrália. Panoramatická technológia GoPro Omni využíva šesť synchronizovaných kamier na snímanie 3D videa. Jednotlivé 2D videá sa zlúčia v postprodukcii a vytvárajú 360° videá, vďaka čomu sa ľudia môžu pozrieť na svoje miesta snov.

Spoločnosť Sygic Travel sprístupnila všetky videá na YouTube, ale hlavne aj vo svojich aplikáciách pre systém Android a iOS. „V aplikácii Sygic Travel môžu ľudia sledovať 360° videá z miest, ktoré si pridali do svojich výletov a sú označené symbolom 3D Play. Najlepším spôsobom ako si vychutnať videá je použiť headset pre virtuálnu realitu. Sú kompatibilné so slúchadlami Samsung Gear VR a Google Cardboard V1 a V2 spolu s aplikáciou Sygic Travel VR," hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Sygic Travel Lukáš Nevosád. Videá sú k dispozícii aj vo webovom plánovači Sygic Travel, ale iba v prehliadači Google Chrome. Jediné, čo musíte urobiť, je napísať "360" do vyhľadávacieho poľa a kliknúť na tlačidlo "360° obsah". Uvidíte všetky miesta na celom svete, pre ktoré je k dispozícii virtuálna realita.

Sygic Travel (v minulosti Tripomatic) poskytuje najdôležitejšie informácie a služby, ktoré pomáhajú cestovateľom pri vyhľadávaní, plánovaní a rezervácii svojich výletov. Túto aplikáciu a webový plánovač využíva mesačne viac ako pol milióna cestovateľov. K najobľúbenejším patria tieto videá: Jazda v rikši v Gize, výhľad z Hongkong Sky100, západ slnka z KL Tower v Kuala Lumpur, akvárium so žralokmi v Španielsku, Hong Kong Observation Wheel, vnútrajšok Opery v Sydney, tradičný balijský tanec Kecak, jazda trajektom v Sydney.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa