Zázrak plný rekordov: Najkrajšia a najväčšia záhrada sveta vyrástla uprostred púšte

2017-11-24 00:00:00 |   |    | 

Nič nie je nemožné, snažia sa neustále dokazovať projektanti a stavitelia na Blízkom Východe. V Dubaji sa im opäť raz podarilo poraziť aj samotnú prírodu, uprostred púšte vytvorili najkrajšiu a najväčšiu záhradu sveta.



 

Ako Alica v krajine zázrakov, tak sa vraj cítia návštevníci najkrajšej a najväčšej záhrady sveta. Dubai Miracle Garden, teda Dubajská záhrada zázrakov sa rozprestiera na ploche 72 000 štvorcových metrov v časti Al Barsha South neďaleko slávnych umelých ostrovov v podobe paliem.

V technickej náročnosti sa im možno nevyrovná, v kráse ich však nepochybne všetky predčí. Zdobí ju totiž viac ako 100 miliónov kvetov, ktoré vytvárajú rôzne tvary a dekorácie. Svoju farebnú voňavú verziu tu majú pyramídy, hviezdy, srdcia, ba dokonca aj lietadlo.

Dubajská záhrada zázrakov údajne stála 40 miliónov Emirátskych dirhamov (vyše 9 miliónov eur) a prvú fázu (21 tisíc m2) otvorili na deň sv. Valentína 2013 po dvoch mesiacoch prác. V druhej fáze v Dubai Miracle Garden pribudlo poschodové parkovisko, obchody, ale aj najväčšie kvetinové hodiny sveta a motýlia záhrada. Tá je tiež najväčšou svojho druhu, na ploche 1800 metrov štvorcových v nej môžete obdivovať až 15 000 motýľov z 26 druhov. Najväčší je Soví motýľ, ktorý dorastá až do 200 milimetrov.

Pred rokom do Záhrady zázrakov pribudla aj najväčšia kvetinová inštalácia sveta. Je ňou konštrukciu v tvare Airbusu A380, ktorú pokrýva viac ako 500 000 čerstvých kvetov a rastlín, 9000 z nich tvorí logo Emirates. 200-členný tím na nej pracoval 180 dní.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Dubai Miracle Garden
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.1/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa