Otvorili najväčšiu kaviareň Starbucks na svete, potrebujete v nej mapu

2017-12-09 00:00:01 |   |    | 

Viac ako 2 700 štvorcových metrov, takú rozlohu má najväčšia kaviareň siete Starbucks, ktorú otvorili minulý týždeň v čínskom Šanghaji. A tým rekordy Starbucks Reserve Roastery v krajine, ktorá tradične uprednostňovala čaj, zďaleka nekončia.



 

V Šanghaji sa nachádza viac než 600 kaviarní siete Starbucks. Nedávno otvorili pri jednej z nafrekventovanejších peších zón takú, ktorá nemá vo svete obdoby. Jej plocha je totiž veľká ako polovica futbalového ihriska.

Pri pohľade zhora pripomína dvojpodlažná budova kaviarne obrovské kávové zrno a takýto tvar majú aj drevené vstupné dvere. Hneď za nimi dostanú zákazníci leták s informáciami a mapu. Niet divu, tak obrovský priestor si to priam žiada.

V Starbucks Reserve Roastery nájdete tri bary, ten najdlhší z nich meria takmer 27 metrov. Kávu v nich pripravujú zo zŕn z čínskej provincie Yunnan, ktoré sú uskladnené v 40-tonových medených nádobách.

Nevyhnutnosťou je v čínskej kaviarni samozrejme aj čaj, v Starbucks Reserve Roastery ho podávajú za barom, vyrobeným z materiálov, ktoré vytlačili na 3D tlačiarni. Moderné technológie sú hosťom k dispozícii aj inde, v kaviarni je viacero miest, kde môžu prostredníctvom svojich smartfónov zistiť o procese prípravy kávy viac. Nejde pritom len o klasické podoby tohto obľúbeného nápoja, na tomto mieste môžete vyskúšať aj rôzne nové chute.

Na rozdiel od iných pobočiek, v najväčšej kaviarni Starbucks si môžete dať aj víno a pivo, dokonca ponúkajú špeciálne čapované druhy z kenskej, kolumbijskej či guatemalskej kávy. Samostatnou kapitolou je jedlo, len pekáreň pod vedením talianskeho majstra zamestnáva 30 ľudí. V dvoch obrovských čiernych kovových peciach pripravujú vyše 80 druhov čerstvo napečených pochúťok, od sendvičov s parmskou šunkou a talianskou mozzarellou, zapekaných chlebíkov s olivami, rajčinami a čerstvými bylinkami alebo talianskej foccaccie až po množstvo hriešnych dezertov, ktoré celú kaviareň prevoňajú lahodnou vôňou.

Kapacita Starbucks Reserve Roastery je 1000 až 1200 hostí, k dispozícii je 500 stoličiek. Ani tie nie sú obyčajné, každú z nich totiž ručne vyrobili čínski remeselníci. Napokon - ako väčšinu detailov tejto výnimočnej kaviarne, ktorá poteší nielen mlsný jazýček, ale aj čuch a zrak.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR / AP
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa