Ekológia na maximum: V Číne si plánujú zadky utierať výkalmi

2018-02-20 12:00:00 |   |    | 

Nedávno sme vás informovali o tom, že v Číne chystajú "záchodovú revolúciu", teraz svet obletela ďalšia bizarná správa z tejto oblasti. Okrem obnovených záchodov sa turisti môžu tešiť na vskutku netradičný toaletný papier.



 

V Číne prišli s nápadom na výrobu toaletného papiera z pandích exkrementov a zvyškov jedla, informovala o tom agentúra Sinchua.

Čínska papierenská spoločnosť Sichuan Qianwei Fengsheng Paper Co. vyvinula spôsob na recykláciu výkalov chlpatých obyvateľov Výskumného centra pre reprodukciu pánd v meste Čcheng-tu na juhozápade Číny.

Kvôli strave bohatej na bambus obsahujú pandie výkaly veľké množstvo vlákniny. Pandy denne vyprodukujú desať kíl výkalov a približne 50 kg bambusových zvyškov nepožujú alebo vypľujú. Preto sú ich exkrementy ideálnou surovinou na výrobu toaletného papiera, vysvetľuje agentúra DPA.

Panda veľká sa ešte donedávna nachádzala aj na zozname ohrozených druhov Medzinárodného zväzu ochrany prírody (IUCN). Od roku 2016 už však figuruje len medzi tzv. zraniteľnými druhmi.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Ilustračné
Foto: Thinkstock
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa