Všade samé penisy: Netradičný kórejský park má zachrániť rybolov

2018-03-12 12:00:00 |   |    | 

Sinnam je mestečko, akých má Južná Kórea stovky. Naoko ničím nevyniká a dostane vás skôr pokojnou pohostinnou atmosférou. Stačí sa však vybrať na jeho okraj, kde sa nachádza netradičný park Haesindang, a hneď zmeníte názor. Jeho pýchou sú totiž sochy v tvare mužských pohlavných orgánov, ktoré vyhľadáva čoraz viac cestovateľov bažiacich po podobných kuriozitách.



 

Zabezpečujú si hojnosť rýb

Vytvorenie parku plného penisov vôbec nemalo za cieľ šokovať a zaujať unudených dovolenkárov, ktorí hľadajú trošku iné atrakcie. Domáci to v skutočnosti robia kvôli tomu, aby zachránili rybolov. Existujú dve legendy o tom, prečo sa v Sinname rozhodli postaviť takúto nezvyčajnú pamiatku. Prvá hovorí o tom, že sa tunajším rybárom kedysi podarilo do siete uloviť morskú pannu, ktorá sa na nich nahnevala. Z pomsty preto odlákala všetky ryby a domáci zrazu prišli o jeden z hlavných zdrojov obživy. Penisy mali odpútať jej pozornosť a vrátiť im späť hojné úlovky, ktoré potrebovali na predaj.

Druhá a u domácich preferovanejšia verzia hovorí o smutnej dievčine, ktorej snúbenec odišiel do práce na rybolov. Ona zostala sedieť na skale, odkiaľ nešťastne spadla do mora. Od tohto momentu bola voda akoby zakliata a rybárom sa prestalo dariť. Keď sa jeden z nich sexuálne uvoľnil do mora, zrazu sa všetky ryby vrátili späť. Domáci začali veriť tomu, že takýmto spôsobom prelomia kliatbu mŕtvej mladej ženy, ktorej sa nenaplnil sen o manželstve. Preto začali stavať sochy veľkých pohlavných orgánov, ktoré ju mali uspokojiť.

 

50 sôch penisov

Park sa rozprestiera na kopci v blízkosti mesta, kde mala podľa legendy údajne spomínaná dievčina spadnúť do mora. Zo Sinnamu tam premáva pravidelná autobusová doprava, ktorá vás zároveň privezie na najkrajšiu vyhliadku na tomto pobreží. Park penisov je situovaný na pokraji útesov, takže si môžete užiť aj pokojný relax s výhľadom na celé okolie.

Táto atrakcia pozostáva z niekoľkých častí, no hlavným lákadlom sú samotné stvárnenia pohlavných údov. V súčasnosti sa tam nachádza päťdesiat takýchto sôch. Ich autormi sú výlučne domáci kórejskí umelci. Celý komplex si môžete pozrieť celoročne od skorých ranných hodín, no každý osemnásty deň v mesiaci majú zatvorené. Vstupné je 3000 wonov, čo je v prepočte niečo vyše 2 eurá.

 

Už od brány

Kórejci si v tomto prípade nerobili starosti s ostýchavosťou. Penisy v rôznych podobách zdobia už samotný vchod do parku. Nájdete ich nielen pri bráne, ale je z nich vytvorená aj časť plotu. Už od prvého momentu teda máte česť s ich svojským vysporiadaním sa s najväčšou tunajšou legendou.

Mužské pohlavné orgány majú v samotnom parku rôznu podobu. Nie sú z nich vytvorené len samotné sochy, ale aj iné funkčné predmety ako napríklad lavičky, na ktorých si môžete posedieť a oddýchnuť si. Všetky však spája jeden dôležitý fakt, že sú zobrazené v stave erekcie. Pretože len v tejto podobe dokážu zabezpečiť mestečku dostatok rýb, čo je pre nich ten najdôležitejší význam celého parku. Najvyšší penis meria 3 metre.

 

Použili rôzne materiály a symboliku

Na výrobu väčšiny sôch použili drevo, aby zostali v čo najbližšom kontakte s prírodou, zopár kusov je však aj z kameňa, kovu alebo plastu. Medzi jednotlivými dielkami môžeme badať odlišnú symboliku. Niekoľko penisov je stvárnených jednoducho a realisticky, iné majú vtipnú podobu a ich hlavným účelom je pobaviť návštevníkov. Väčšina sôch zobrazuje len samotný úd, no uvidíte tam aj viacero podobizní mužov, ktorí takto prezentujú svoje veľké vzrušenie.

Na tejto netradičnej výstave si môžete pozrieť tiež pár umeleckých diel, ktoré odrážajú dejiny tejto oblasti a sú prepojené na mýtickú časť celej krajiny. Dokopy vám park poskytuje originálnu zmes rôznych štýlov, ktoré neurážajú a ponúkajú vynikajúcu prechádzku popri zaujímavých umeleckých dielach.

 

Múzeum rybolovu

Haesindang park sa skladá z troch hlavných častí. V prvej sú umiestnené sochy penisov, druhú tvorí múzeum rybolovu a treťou je arborétum, ktoré sa prelína po celom areáli a predstavuje vzácne dreviny z Južnej Kórey. Spojenie týchto atrakcií má za cieľ pripútať pozornosť návštevníkov aj na rybolov, ktorý je pre nich natoľko dôležitý. V samotnom parku nenájdete žiadne občerstvovacie zariadenia. Nenechajte si však ujsť príležitosť najesť sa v niektorom z podnikov priamo pri plážach, kde si môžete pochutnať na čerstvých rybách, plodoch mora a skvelej ázijskej gastronómii.

 

Autor: David

Foto: Flickr / cezzie901

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.6/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa