O tomto luxuse sa vám bude snívať: Emirates predstavili novú prvú triedu

2018-02-01 00:00:00 |   |    | 

V roku 2003 začali aerolinky Emirates ako prvé na svete ponúkať pri komerčných letoch aj súkromné kabíny, ktoré povýšili luxus prvej triedy na ešte vyššiu úroveň. Hoci sa zdalo, že lepšie to už snáď ani byť nemôže, letecká spoločnosť predstavila nový koncept a opäť všetkým vyrazila dych.



 

V každom Boeingu 777-300ER sa nachádza šesť luxusných plne uzavretých súkromných kabín s plochou približne 3,7 m². Ich dizajn je inšpirovaný Mercedesom-Benz a cestujúci v nich nájdu sedadlá z jemnej kože, futuristické kontrolné panely či náladové osvetlenie. Novinkou sú virtuálne okná v stredovej uličke, v ktorých sa premieta aktuálny výhľad z lietadla.

Interiéru dominujú pastelové farby v odtieňoch šedej a krémovej, luxusný dizajn dopĺňa aj umelecký motív Stromu života (Prosopis cineraria), ktorý je považovaný za symbol Spojených arabských emirátov a má pre krajinu silný kultúrny a ekologický význam.

Sedadlá so šírkou 76 centimetrov sú potiahnuté jemnou kožou a disponujú funkciou „nulová gravitácia“, ktorá pomocou technológie využívanej NASA poskytuje cestujúcemu dokonalé pohodlie. Jednoduchým ovládaním sa dá kreslo v okamihu zmeniť na posteľ a k dispozícii je samozrejme aj množstvo ďalších možností. Každú časť kresla (opierky nôh, hlavy, chrbta, rúk atď.) si cestujúci môže upraviť podľa vlastných želaní. Tým poľahky prispôsobí aj teplotu či svetlo v kabíne - na výber je 10 náladových osvetlení v siedmich farebných schémach.

O batožinu si tiež starosti robiť netreba - súčasťou kabíny je šatníková skriňa, odkladací priestor v opierke kresla a menšie tašky alebo topánky sa dajú odložiť v priestore pod televízorom. Ten má mimochodom uhlopriečku 32 palcov a ten najlepší Full HD obraz. Ak chcete radšej obdivovať svet za oknom, k dispozícii máte špičkový ďalekohľad.

Najvyššiu kvalitu nájdete aj v kozmetickom balíčku značky Byredo - osviežujúce obrúsky, pleťový toner, očný krém, kamilkový olej, ktorý si máte pre lepší oddych aplikovať na zápästia a spánky, a sprej, ktorý treba z rovnakého dôvodu použiť na vankúš. Ak vám prekáža hluk lietadla, len si nasaďte priložené slúchadlá Bowers & Wilkins. Vďaka špeciálnej technológii, vyvinutej výhradne pre Emirates, vás obklopí len ticho. Ľahké a kvalitné materiály ako hliník či ovčia koža umožnia, že so slúchadlami na hlave snáď aj zaspíte. Teplúčko vám bude vďaka prikrývke z umelej ovčej kožušiny.

Aby sme nezabudli - pyžamo tiež nepotrebujete vlastné. Tu dostanete také, aké určite nemáte ani doma. Vďaka patentovanej technológii sa z jeho látky pri pohybe pomaly uvoľňujú miliardy kapsúl, ktoré vám budú počas spánku hydratovať pokožku. Vydržia až desať praní, zákazník teda pyžamo môže použiť opakovane, čo samozrejme platí aj mäkučkých papučkách a maske na oči.

V kabínke však môžete nielen oddychovať, ale aj pracovať, čítať či jesť, k čomu vám poslúži dostatočne veľký stolík. Samozrejmosťou je minibar s nápojmi a drobnými chuťovkami, videotelefónom si môžete privolať obsluhu, ktorá vám ponúkne ďalšie možnosti. Pasažieri prvej triedy si môžu vybrať z rozsiahleho À la carte menu, ktoré vytvorili tí najlepší šéfkuchári z celého sveta. Objednávať sa dá počas celého letu a delikátne jedlo prirodzene pasažierom servírujú na tom najjemnejšom porceláne. Zapiť ho môžu exkluzívnym vínom, šampanským alebo iným kvalitným alkoholom.

Ten si môžete dopriať podľa chuti, súčasťou servisu v prvej triede sú totiž aj služby šoféra, ktorý vás po pristaní odvezie Mercedesom-Benz triedy S, kamkoľvek sa vám zažiada. A ako to všetko môžete zažiť aj vy? Napríklad počas letu z Bruselu alebo Ženevy do Dubaja v prvej triede v cene od 3300 eur. Za jednosmerný lístok.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Emirates

Hodnotenie článku:
4.6/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa