Neskutočné dobrodružstvo Slovákov: 30 000 kilometrov na bicykli a s dvomi psami!

2018-02-15 00:00:01 |   |    | 

Kanadský Vancouver a mesto Ushuaia na Ohňovej zemi delí 30 tisíc kilometrov - celá Južná a Stredná Amerika aj časť Severnej. Hoci to znie priam neuveriteľne, dvaja odvážni Slováci sa rozhodli zdolať túto trasu na bicykloch. A aby toho nebolo málo, spoločnosť im pritom robia dvaja štvornohí členovia rodiny!



 

Ľuba a Tomáš sú lekári. Ešte pred rokom pôsobili v Londýne, kde bývali s dvomi psíkmi zo Slovenska a viedli hektický pracovný život. „Takmer sme sa nevideli,“ vysvetľuje Tomáš, prečo sa bezpečie domova a práce rozhodli vymeniť za dobrodružnú cestu naprieč celým americkým kontinentom.

Mladá dvojica už mala viacero kratších cyklovýletov za sebou, tentoraz však musela čeliť zásadnej otázke - čo bude so štvornohými členmi rodiny, keď budú vyše roka bez stáleho domova? Odpoveď pre nich existovala len jedna - psíkov sa rozhodli vziať so sebou. Kúpili špeciálny cyklovozík a so svojimi „útulkáčmi“ skúšobne absolvovali tri cyklistické výlety po Britských ostrovoch. 3-ročný Lolo aj 6-ročná Phoebe na nich dokázali, že im beh na vôdzke popri bicykli nerobí žiaden problém.

Bolo rozhodnuté - Ľuba a Tomáš pripravili predbežný plán cesty, rozpredali celý svoj „majetok“ vrátane auta a zbalili všetko potrebné pre seba aj svoje zvieratká. „Nijako špeciálne sme netrénovali, nebol na to pri práci čas. Navyše pri takýchto dlhých cyklocestách síce niekoľko týždňov trpíte, ale potom sa vytrénujete, tak sme to akceptovali,“ hovorí Tomáš.

31. mája sympatická štvorica odletela do Vancouvru a vydala sa na „jazdu svojho života“. Z pobrežného mesta zamierili na Vancouver Island, potom späť na pevninu Sunshine coast a ďalej smerom na východ cez Whistler a Pemberton do národných parkov Jaser a Banff. „Icefields Parkway, ktorá ich spája, bola určite jedným z najvýnimočnejších zážitkov cesty.

Ďalej cyklisti pokračovali do Spojených štátov amerických, kde nešli priamo po pobreží smerom na juh, ale prechádzali cez Montanu, Idaho, Washington, Oregon, Kaliforniu, Nevadu a Utah, aby sa napokon opäť cez južnú Kaliforniu dostali do Mexika, kde sa nachádzajú teraz. „Našim cieľom nie je dostať sa z Vancouveru do Ushuaie čo najrýchlejšie, ale jednoducho cestovať a spoznávať,“ hovoria svorne. Pred sebou majú ešte 18 000 kilometrov a niekoľko mesiacov, no presné údaje v tomto prípade vôbec nehrajú rolu. Hlavné, že sú spolu - šťasní, ako nikdy predtým.

Viac o cestovaní na bicykloch so psíkmi priblížili Ľuba a Tomáš v rozhovore, na ktorý sa môžete tešiť už túto nedeľu. Mnoho zaujímavých zážitkov a tipov nájdete aj na stránke, facebookovom profile a Instagrame Step Out And Explore.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Step out and explore
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.8/5 (22 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa