Toto by ste nechceli zažiť: Zvieratá vedia leteckú dopravu poriadne skomplikovať

2018-05-25 00:00:01 |   |    | 

Zvieratá a lietadlá - to je poriadne ošemetná kombinácia. Nemáme pritom na mysli domácich miláčikov, s ktorými pasažieri neraz cestujú na kratšie i dlhšie trasy. Zamestnancov aeroliniek a letísk zvyknú potrápiť najmä nepozvaní jedinci - či sa už potulujú na palube lietadla alebo v jeho blízkosti.



 

ŠKORPIÓN

V máji minulého roka museli let americkej spoločnosti United Airlines z texaského mesta Houston do Ekvádoru odložiť, keď na palube spozorovali škorpióna. Ten vyliezol z oblečenia jedného z pasažierov. Letecká spoločnosť uviedla, že lietadlo sa neskoro večer vrátilo k odletovej bráne. Nie je známe, či sa škorpióna podarilo nájsť, United Airlines však zaobstarali nové lietadlo a všetci pasažieri dostali za spôsobené nepríjemnosti aj poukážku na jedlo. Let nakoniec dostal o 3,5 hodiny "zelenú".

 

POTKAN

Oveľa dlhšie zdržanie však spôsobil potkan z amerického štátu Florida, ktorý vbehol na palubu lietadla spoločnosti Air Berlin a zapríčinil, že stroj nemohol byť po pristátí v cieľovej destinácii opäť zaradený do prevádzky a musel zostať na berlínskom medzinárodnom letisku Tegel až desať dní. Personál spozoroval hlodavca v lietadle počas letu do nemeckého hlavného mesta Berlín a po pristátí našli technici jeho trus. Lietadlo teda zostalo zaparkované na letisku Tegel, aby sa mohli dôkladne prekontrolovať všetky elektrické káble. Potkana sa nakoniec podarilo nájsť a otráviť plynom.

 

LEOPARD

K nezvyčajnej situácii došlo aj v apríli minulého roka na letisku Tribhuvan v nepálskej metropole Káthmandu. Prevádzku medzinárodného letiska museli nakrátko prerušiť po tom, čo sa na pristávacej dráhe objavil leopard. Policajti a lesníci okamžite vyrazili na dráhu a zablokovali odvodňovacie kanály, kde, ako sa domnievali, sa leopard ukrýval. Letisko obnovilo prevádzku po zhruba 30 minútach, po šelme však v tom čase ešte stále pátrali.

 

TULEŇ

Zamestnanci letiska v najsevernejšom meste USA Utqiagvik na Aljaške museli v októbri z dráhy odtiahnuť približne 204-kilogramového tuleňa. Zviera sa tam ocitlo po tom, ako región zasiahla silná búrka a zamestnanci ho našli pri čistení letiskovej dráhy. Na zaobchádzanie s morskými cicavcami ale nemajú oprávnenie, tuleňa fúzatého preto pomocou sánok odtiahli až zamestnanci ochrany zvierat. Pracovníci letiska už v minulosti zažili na odletovej dráhe vtáky, soby či medvede, tuleň sa tam ale objavil po prvý raz.

 

VYMENENÉ PSY

Úplne z iného súdka je správa o psoch, ktorých vymenili počas prestupu. Americké aerolínie United Airlines nedopatrením poslali do Japonska psa, ktorého mali prepraviť do Kansas City. Nemecký ovčiak Irgo cestoval so svojou majiteľkou Karen Swindle a jej deťmi z Oregonu. Tá si ho v Kansas City v štáte Missouri, kde prestupovali na spoj do Wichity v štáte Kansas, prišla vyzdvihnúť, no namiesto jej zvieracieho miláčika jej dali nemeckú dogu. Podľa stanoviska spoločnosti psov vymenili počas medzizastávky v Denveri. Irga po niekoľkodňovom neplánovanom cestovaní vrátili jeho majiteľke vo štvrtok v noci.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock, SITA/AP
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa