Cudzinci v Bratislave: Ich názor zmení váš pohľad na hlavné mesto

2018-05-03 00:00:01 |   |    | 

Bratislava ťahá v porovnaní so svojimi väčšími susedmi Viedňou, Budapešťou a Prahou za kratší koniec. Treba si otvorene priznať - toľkými historickými krásami sa určite pýšiť nemôže. Čoraz viac turistov však oceňuje práve to, že je naše hlavné mesto trochu iné. A čo sa im páči najviac?



 

Webová stránka Quora dáva užívateľom možnosť položiť akúkoľvek otázku a očakávať odpovede od ostatných. Mnoho nezaujatých názorov si tam prečítate aj o Bratislave - za všetky hovorí komentár Zirana Wanga, s ktorým súhlasilo najviac ľudí. Číňan, žijúci v Japonsku, strávil v našom hlavnom meste týždeň a jeho dojmy vám umožnia nazrieť na Bratislavu inými očami.

 

Čistý vzduch. Trochu závidím, že ľudia môžu jazdiť na bicykli a behať po meste bez obáv z rakoviny pľúc. V Pekingu a väčšine čínskych miest nás trápi znečistenie vzduchu.

Mesto je mini. Neviem si predstaviť, že mesto ako Bratislava je hlavným mestom. Nachádza sa na hranici, nie je tam žiadne metro, (centrum) je dosť malé na to, aby ste sa všade dostali pešo, veľvyslanectvo je bez oplotenia a ozbrojenej stráže...

Jedlo a pivo sú úžasné a lacné. Najmä čapované pivo. Verte či nie, v Pekingu je priemerná cena čapovaného pivo okolo 30 až 40 juanov (4 až 5 eura) a kvalita je oveľa horšia.

Dievčatá sú pekné. Videl som veľa pekných dievčat, ktoré pracujú ako čašníčky v reštauráciách a hoteloch. Verím, že v Pekingu by s takým výzorom ľahko mohli byť modelkami alebo herečkami.

Ľudia majú komplex. Hovoril som s mnohými ľuďmi o veľa veciach - histórii, politike, správach... a vo všeobecnosti verím, že v sebe majú istú hrdosť, ale aj pocit menejcennosti. Možno je to preto, že žijú kvalitnejšie ako ľudia vo východnej Európe, ale stále sa nemôžu porovnávať so západom alebo severom, ba dokonca ani so susedným Rakúskom. Pracujú ťažšie ako väčšina iných národov, ale nie najťažšie. Akoby boli vo všetkom niekde „uprostred“ a nedokážu to zmeniť. Aj tak mám ale Slovákov veľmi rád.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.5/5 (32 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa