Sľubuje raj, ponúka peklo: Obyvatelia Malorky zverejnili šokujúce zábery slávnej „rodinnej pláže“

2018-06-14 00:00:01 |   |    | 

Bordel, hnus a špina – s takými slovami obchádzajú v tomto období Malorčania známu pláž Playa de Palma. Tá je síce preslávená ako ideálne miesto pre rodiny s deťmi, realita je však úplne iná. Nedisciplinovaní turisti spôsobili, že pláži aj promenáde sa zodpovední rodičia so svojimi deťmi radšej zďaleka vyhýbajú.



 

Nahnevaní domáci obyvatelia Malorky sa rozhodli zverejniť skutočný obraz Playa de Palma, najslávnejšej pláže na ostrove. Tvrdia, že idylické obrázky čistého mora, bieleho piesku a paliem, ktoré poznáme z turistických letákov, majú od pravdy veľmi ďaleko.

Dokazujú to aj najnovšie fotografie a videá na Facebooku.Tie zobrazujú preplnené pláže, kopy odpadkov a turistov, ktorí sa nevedia „zmestiť do kože“. Vo dne, v noci posedávajú na múriku promenády, fajčia, pijú pivo a pod jeho vplyvom neraz dôjde aj k výtržnostiam. Domáci už museli "prehltnúť všeličo – mladíka šplhajúceho na palmu, sex , bicyklovanie po chodníkoch aj nočné bitky – a tvrdia, že napriek vyhrážkam s tým miestna polícia v podstate nič nerobí.

Vyhadzovanie smetia, opitosť na verejnosti, rušenie nočného pokoja, vandalizmus či násilie pritom môžu byť trestané peňažnou pokutou. Len počas mája prijala podľa Daily Mailu polícia 411 sťažností (osem z nich v súvislosti s dvojicami súložiacimi na verejných miestach a tri s odhaľovaním), všetky sa týkali turistov. Malorčania sa preto oprávnene pýtajú, či „títo ľudia nemajú žiadne hodnoty a správali by sa rovnako aj vo svojej vlastnej krajine“.

S takouto formou "turizmu“ má svoje skúsenosti aj Bratislava. Najmä Briti sa sem často prichádzajú „lúčiť so slobodou“ a počas bujarých osláv sa neštítia skutočne ničoho. Mnoho domácich sa preto najmä vo večerných hodinách centru mesta vyhýba a bolo by veľmi nepríjemné, ak by na podobnú situáciu natrafili aj na vytúženej dovolenke. Len preto, že uverili idylickým obrázkom v brožúrkach o Malorke.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images, Facebook / Mallorquines
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.1/5 (17 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa