Vila Casa Malca – z Escobarovho domu sa stal luxusný hotel

2018-11-13 00:00:01 |   |    | 

Život je často plný paradoxov, takže z domova najbohatšieho mafiána v histórii sa pokojne môže stať exkluzívny dovolenkový rezort. Vila Casa Malca bola kedysi kráľovstvom drogového magnáta Pabla Escobara. Keď mu ju zhabala polícia, bola dlhé roky opustená. Potom prišiel istý obchodník s nápadom, že do nej vdýchne nový život a prerobí ju na luxusný dizajnový hotel.



 

Raj drogového baróna

Escobara nazývali v čase jeho najväčšej slávy kráľom kokaínu. Svoje obrovské bohatstvo získal najmä z obchodov s drogami. Peniaze si užíval vo veľkom štýle. Vlastnil množstvo nehnuteľností a jedna z jeho víl sa nachádzala aj v Mexiku. Tam si vybral nádhernú dovolenkovú oblasť Tulum, kde jeho luxusné prímorské sídlo malo nádherný výhľad na oceán a okolitú prírodu. Pablo Escobar postavil vilu Casa Malca v osemdesiatych rokoch. Vtedy tam organizoval bujaré večierky, na ktoré púšťal len vyvolených ľudí. Pozvánka na party bola zároveň vstupenkou do drogového raja s neobmedzenými možnosťami.

Neskôr sa však stalo to, čo nikto nepredpokladal. Escobar sa sám vzdal policajtom, ktorí ho „uväznili“ v jednom z jeho luxusných sídiel. Po konflikte s kolumbijskou vládou sa dostal na slobodu a niekoľko mesiacov pred nimi utekal. Potom však urobil chybu, keďže jeden zo svojich telefonátov predĺžil o 30 sekúnd nad možný limit vystopovania. Členovia armády ho vďaka tomu ľahko našli a pri prestrelke zastrelili. Väčšina jeho majetku prepadla po jeho smrti v prospech štátu a dlhé roky chátrala. Od roku 1993 bola preto opustená aj mexická Casa Malca.

 

S myšlienkou sa pohrával niekoľko rokov

Vila po najbohatšom zločincovi zostala dlho úplne nepovšimnutá. Keď ju v roku 2003 objavil newyorský obchodník s umením Lio Malca, nechcel veriť tomu, že takýto klenot mohol uniknúť pozornosti veľkých korporácií. Ihneď sa o ňu začal zaujímať, ale cesta k jej získaniu bola veľmi dlhá. Po vyjednávaní s úradmi sa mu ju nakoniec podarilo kúpiť až v roku 2012. Následne spustil obrovskú rekonštrukciu, po ktorej sprevádzkoval prvých sedem izieb.

Hotel sa postupne rozrastal, v súčasnosti má 41 apartmánov, niektoré z nich sú navrhnuté v deluxe verzii s niekoľkými miestnosťami a vyšším komfortom. Cena za jednu izbu sa pohybuje od 200 dolárov za noc. Hostia majú k dispozícii niekoľko reštaurácií. Pochutiť si môžu na talianskych, mexických a španielskych špecialitách. Pokiaľ máte chuť na niečo jednoduchšie, v Casa Malca majú aj malé bistro a gril bar.

 

Pocta umeniu a nápaditému dizajnu

Keďže má Lio Malca blízko k umeniu, rozhodol sa zariadiť svoj hotel vo veľmi originálnom štýle. Jeho Casa Malca sa stala poctou interiérovému dizajnu. Každá z izieb je zariadená netradičným nábytkom. Počas renovácie rešpektovali pôvodný koncept vily a zachovali viaceré z jej charakteristických detailov.

Veľmi pôsobivé sú aj spoločné priestory, ktoré odrážajú mexický charakter. V celom areáli sú vkusne umiestnené rôzne umelecké diela, ktoré majiteľ našiel na burzách alebo oslovil konkrétnych umelcov. Hotel sa vďaka tomu zmenil na netradičnú galériu, ktorú vyhľadávajú fanúšikovia moderného a klasického umenia.

 

Hojdačky z kresiel a záclony zo svadobných šiat

Štýlový interiér obľubujú aj prominentní fotografi. Ich najobľúbenejšou časťou, ktorú vyhľadávajú aj samotní hostia, je malý dvor s hojdačkou. Ten pôsobí od prvého momentu veľmi surrealisticky. Na betónovú podlahu položili niekoľko kobercov s tradičnými vzormi. Pri jednom konci sa nachádza hojdačka, ktorá je zavesená na dlhých reťaziach. Ani v tomto prípade však nečakajte nič klasické. V hoteli Casa Malca sa totiž pohojdáte na veľkom štýlovom gauči.

Podobné hojdačky len v menšom prevedení z kresiel sú rozmiestnené aj na iných miestach v areáli. Okolo zaveseného gauča sa nachádzajú dlhé závesy, ktoré vytvárajú zaujímavú kulisu. Vytvorené sú z bielych svadobných šiat, ktoré sú zošité dokopy a zostupujú niekoľko metrov až smerom k netradičnej hojdačke. Spolu s niekoľkými rastlinami v kvetináčoch to vytvára atmosféru ako z avantgardného obrazu.

 

Prepojenie moderny, klasiky a elegancie

Väčšina izieb ponúka zákazníkom priamy výhľad na more. Obľúbená je tiež súkromná pláž s niekoľkými sieťami na spanie, drevenými hojdačkami a veľkými posteľami s baldachýnmi, ktoré vás chránia pred hmyzom.

Hostia majú v prípade zlého počasia k dispozícii vnútorné bazény a wellness centrum. Táto časť pôsobí veľmi romanticky a vytvára kontrast oproti umelecky ladenému interiéru. Tam sa Liovi Malcovi podarilo perfektne skĺbiť moderný pohľad na umenie a architektúru s tradičným štýlom zariaďovania interiérov. V jednej časti nájdete posedenie pri soche šaša, ktorý si prekrýva oči a na rukách má nakreslené krížiky.

Keď prejdete do reštaurácie, steny sú zdobené drevom, stoličky odrážajú pestrosť mexickej kultúry a všetko vyzerá rustikálne a klasicky. Po presunutí do baru už vidíte moderný čierno-biely dizajn s niekoľkými kontrastnými prvkami. Všetko pôsobí elegantne a potláča negatívne spomienky, ktoré sa spájali s touto vilou.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook / Casa Malca
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa