Nová rarita v Nemecku: V meste Friedberg inštalovali semafory s podobizňou Elvisa

2018-12-10 16:00:00 |   |    | 

Úrady v nemeckom meste Friedberg pri Frankfurte nad Mohanom nechali inštalovať na troch priechodoch pre chodcov špeciálne semafory, ktoré zobrazujú ikonického amerického rokenrolového speváka Elvisa Presleyho. Informovala o tom televízna stanica Deutsche Welle.



Semafory sa nachádzajú na Námestí Elvisa Presleyho (Elvis Presley-Platz). Ľudí čakajúcich na priechode "stráži" červená silueta "kráľa rokenrolu" v póze za mikrofónom, zatiaľ čo zelené signalizačné zariadenie ukazuje hudobníka v jeho známej tanečnej kreácii, keď na pódiu rytmicky pohojdával bokmi a kolenami.

Účelom inštalácie je prilákať viac turistov do Friedbergu. Mesto s približne 28.000 obyvateľmi má silnú spojitosť s Elvisom Presleym, ktorý tu od októbra 1958 do marca 1960 slúžil ako vojak americkej armády. Žil v neďalekom meste Bad Nauheim a zoznámil sa tu aj so svojou budúcou manželkou Priscillou.

Obe mestá sa usilujú zachovať spomienku na jedného zo zakladateľov rokenrolu, ktorý zomrel v roku 1977 ako 42-ročný. Kým Friedberg v stredu rozsvietil nové tematické semafory, Bad Nauheim pravidelne usporadúva hudobné podujatie "European Elvis Festival" a plánuje odhaliť spevákovi aj bronzovú sochu.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR / AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa