Kempovanie pre náročných: Vyskúšajte glamping, tieto miesta sú naň najideálnejšie

2019-05-21 12:00:00 |   |    | 

Glamping už niekoľko rokov bojuje o pozíciu na dovolenkovom trhu. Vďaka nemu zostávate srdcom tulákmi v stanoch alebo jednoduchých zruboch, ale ich interiér je zaradený luxusným štýlom, takže vám dopraje aj príjemný nadštandard. Názov vznikol spojením slov „glamour a kemping“, čím dokonale vystihli pohodlie, ktoré vám ponúka tento druh cestovania.



 

Teapot Lane Glamping, Leitrim, Írsko

Najznámejší luxusný glamp v Írsku nájdete v Leitrime. Je rozdelený do dvoch častí. V jednej sa môžete ubytovať v typických jurtách, ktoré sú vyrobené z ručne šitých pevných textílií. Vďaka tomu má každá z nich osobitý charakter a vynikajú svoju pestrosťou. V interiéroch sa v závislosti od veľkosti týchto stanov nachádzajú dve až štyri postele. Nechýba tam ani piecka, ktorou si vykurujete počas chladných dní. Priestory vyzerajú napriek jednoduchému dizajnu noblesne a sú originálne. Druhou možnosťou je ubytovanie v malých chalúpkach, ktoré majú terasy s pestrými kvetmi a posedením. Tie sú luxusnejšie zariadené a nechali ich vyniknúť najmä kvalitným na mieru vyrobeným nábytkom.

 

Port Lympne Hotel & Reserve, Kent, Anglicko

Afrika uprostred Anglicka? Ak máte dostatok peňazí a chuť robiť netradičné veci, tak ani táto výzva nie je nemožná. Port Lympne Hotel má v areáli niekoľko menších luxusne zariadených chatiek, ktoré dbajú na prepojenie s prírodou a dizajn v duchu tradícií. Jednotlivým miestnostiam preto dominuje drevo v kombinácii s kožušinami a niekoľkými kovovými prvkami. Samozrejmosťou sú veľké francúzske okná, ktoré umožňujú pohľad na celý areál. A práve tam sa začína to pravé dobrodružstvo. Tento glamp totiž ponúka hosťom priamy kontakt s divokými africkými zvieratami. Tie tam žijú v určitých areáloch s prírodnými zábranami, ktoré im pripravujú ideálne podmienky na život. Počas prechádzok si preto môžete pozrieť napríklad žirafy a zo svojich luxusných chatiek môžete pozorovať aj dravé levy.

 

Whitepod, Monthey, Švajčiarsko

Kvôli špecifickému materiálu sa využívajú jurty najmä počas letnej sezóny. Glamping Whitepod vo Švajčiarsku ponúka niečo unikátne. Ich elegantne zariadené obydlia totiž môžete využiť aj v zime. Vďačia za to špeciálnym vrstvám, ktoré udržujú v stanoch príjemné teplo. Počas celého pobytu si udržiavate primeranú teplotu pomocou inštalovanej piecky. Jurty ponúkajú aj v rodinných verziách s viacerými posteľami. K dispozícii máte príjemné občerstvenie v podobe kávovaru a v prípade záujmu vám priamo do postele naservírujú raňajky alebo iný menší snack. Jedna strana stanu je priehľadná, aby ste mali výhľad na krásnu prírodu a nočnú oblohu.

 

Cabanas en los árboles, Biscay, Španielsko

Pokoj a dokonalé ticho ponúka špeciálny glamp v Španielsku. Chatky sú síce umiestnené priamo v prírode, ale nenachádzajú sa na pevnej zemi. Namiesto toho ich nájdete v korunách stromov a dostanete sa k nim pomocou drevených schodov. Sú to najvyššie umiestnené chatky na bývanie v Európe. Každá z nich je vyrobená iba z dreva, aby vo vás navodila pocit dreveného domčeka na strome, ktorý ste mali v detstve. Keby vás náhodou omrzelo ticho a pokoj okolo vás, tak sa môžete pripojiť na internet pomocou Wi-Fi, ktoré má každá z chatiek.

 

Greenresort, Radlje ob Dravi, Slovinsko

Slovinsko je medzi glampistami veľmi dobre známe vďaka viacerým zaujímavým ponukám v tomto štýle ubytovania. Spomedzi týchto areálov vyniká Greenresort, ktorý sa zameriava na úzke prepojenie s prírodou. Kvôli tomu je zariadenie jednotlivých chatiek v modernom minimalistickom dizajne a dominuje mu najmä svetlé drevo. To vytvára útulnosť a prináša do interiéru viac svetla. Predná časť je vždy vytvorená zo skla, aby ste mali výhľad na krásne okolie. Niektoré chatky stoja samostatne v obklopení prírody, iné sú situované pri jazierkach alebo v kopcovitom teréne.

 

Auvergne Naturelle, Le Cross, Francúzsko

Ak milujete francúzsky vidiek, v Auvergne Naturelle nájdete svoj druhý domov. Súčasťou tohto komplexu je niekoľko typov ubytovania. Medzi turistami sú najobľúbenejšie štyri jurty, ktoré vytvorili s prísnym ohľadom na ekológiu. Väčšina použitého materiálu je zrecyklovaná a použili aj šetrné metódy výstavby. Súčasťou stanov sú kompostovateľné toalety a celý interiér je štylizovaný do rustikálneho štýlu.

 

Canonici di San Marco, Mirano, Taliansko

Okázalosť, noblesa a luxus. Glamp Canonici di San Marco sa nachádza v blízkosti Benátok, takže romantickú dovolenku v tomto meste môžete spojiť s takýmto unikátnym nocľahom. Po príchode do stanu zostanete stáť v úžase. Na mieru robený nábytok pripomína atmosféru Orientu a prekvapí vás detailmi ako krištáľové lustre alebo posteľ vyzdobená desiatkami vankúšov z farebného hodvábu. Tento rezort pokladajú za jediný päťhviezdičkový glamp v Európe, ktorý sa navyše špecializuje na prepojenie s talianskou gastronómiou. Súčasťou areálu je malá vinica, takže počas programu ponúkajú aj ochutnávku ich vlastných vín.

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa