Nádherný zámok Highclere poznáte z megaúspešného seriálu: Na jednu noc môže byť aj váš

2019-09-19 12:00:00 |   |    | 

Panstvo Downtown (Downtown Abbey) z rokov 2010 až 2016 patrí k najúspešnejším historickým seriálom v dejinách. Pred týždňom mala v kinách premiéru aj filmová podoba príbehu šľachtickej rodiny Crawley z obdobia spred 1. svetovej vojny. A pri tejto výnimočnej udalosti si dvaja šťastlivci budú môcť obzrieť skutočný zámok Highclere.



 

Zámok Highclere, domov panstva Downton, je teraz na jednu noc k dispozícii na ubytovacej platforme Airbnb. Len na jedinú noc 26. novembra 2019 otvorí zámok svoje brány dvom hosťom, aby mali najväčší nadšenci možnosť ponoriť sa do ikonickej lokality slávneho filmu Downton Abbey a zistiť, ako asi vyzeral život rodiny Crawleyovcov. Na zoznam rezervácií sa možno zapísať už 1. októbra 2019 o 12.00 h.

Hostia sa budú počas svojho pobytu cítiť ako kráľovská rodina. Gróf s grófkou z Carnarvonu pozvú svojich hostí na exkluzívny večierok s kokteilmi do salónu a po ňom bude nasledovať tradičná večera v štátnej jedálni, pri ktorej ich bude obsluhovať komorník zo zámku Highclere. Po večeri sa bude v knižnici podávať káva, predtým než sa hostia rozídu do svojich hlavných spální s kúpeľňou a výhľadom na 4 štvorcové kilometre pravého anglického trávnika.

Na druhý deň si budú môcť hostia vychutnať výnimočné raňajky pred súkromnou prehliadkou celého zámockého komplexu zámku Highclere. Zámok sa rozkladá na ploche 1 000 štvorcových metrov a má 300 miestností. V celom objekte sú bohato zdobené a zariadené izby a každý detail ponúka jedinečný pohľad do histórie zámku Highclere. Fanúšikovia dostanú príležitosť spoznať kultové miestnosti, ako napríklad salón, alebo si odpočinúť v jednej zo spální galérie nasledujúc stopy kráľov a kráľovien.

Lady Carnarvon, hostiteľka Airbnb uvádza: "Je pre mňa veľkou cťou môcť nazývať zámok Highclere svojim domovom a som veľmi rada, že sa o neho prostredníctvom platformy Airbnb budem môcť podeliť a ponúknuť hosťom tento nevšedný zážitok. Zámok Highclere je majetkom rodiny Carnarvonovcov od roku 1679 a má veľmi bohatú históriu. Mojou vášňou sú príbehy a dedičstvo zámku Highclere a už sa teším, že tu budem môcť privítať hostí."

Šťastlivci ale budú musieť dodržiavať niekoľko viac či menej úsmevných podmienok. Na zámku síce žije deväť priateľských psov, hostia si ale so sebou nesmú priniesť žiadne zviera. V areáli zámku je zakázané fajčiť. Noviny musia byť vyžehlené. Na jednu osobu pripadá vždy len jeden komorník. Kokteilové šaty na večeru sú povinné. Klebetenie je možné len v priestoroch na prízemí. Pobyt je uprostred týždňa, pretože, koniec koncov – „Čo je to víkend?'

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto a
Video: PRNewsfoto/Airbnb
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa