Dokonalé letné osvieženie: Veľký prehľad kúpalísk a akvaparkov na VÝCHODE

2016-07-28 00:00:01 |   |    | 

Milovníci vodných radovánok si na svoje prídu aj na východe Slovenska. V porovnaní s ostatnými časťami je tu síce kúpalísk a vonkajších akvaparkov trochu menej, určite si však medzi nimi vyberiete a nájdete miesto na oddych aj zábavu presne podľa vašich predstáv.



 

TERMÁLNE KÚPALISKO VRBOV PRI KEŽMARKU

V Termálnom kúpalisku Vrbov nájdete pravú geotermálnou vodu, ktorá je považovaná za jednu z najlepších minerálnych vôd v strednej Európe s obsahom dôležitých minerálnych látok pre ľudský organizmus. Vyviera z hĺbky vyše 2000 m a obsahuje minerály priaznivo pôsobiace blahodarne na pohybový a dýchací systém, nervovú sústavu, kožu a srdcovo- cievne ústrojenstvo. Teplota vyvierajúcej vody dosahuje 59 °C. V bazénoch sa udržiava teplota od 26° C do 38 °C. K výdatnej relaxácii prispievajú trysky s prúdmi tečúcej vody, pod ktorými si návštevníci uvoľnia stuhnuté svalstvo.

Bazény: 4 detské a 6 bazénov pre dospelých

Zábava: tobogan, športové ihriská, veľké detské ihrisko

Vstupné (zóna LETO - rekreačný bazén, plavecký bazén, sedací bazén, 3x detské bazény, tobogan):

Dospelí – 8,50,- € (4 hod.) / 11,50,- € (celodenný)

Deti do 12 rokov a seniori - 7,- € (4 hod.) / 9,- € (celodenný)

Deti do 3 rokov – zdarma

Zľavy pre zákazníkov s trvalým pobytom v okresoch Kežmarok, Poprad, Levoča, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa.

 

TERMÁLNE KÚPALISKO IZABELA VYŠNÉ RUŽBACHY

V atraktívnom prostredí Vyšných Ružbách sa nachádza Termálne kúpalisko Izabela s piatimi vonkajšími bazénmi (z toho dva detské). K dispozícii je aj vnútorný termálny bazén, ktorý je v prevádzke celý rok. V ponuke je aj balneo program, wellness program ako aj možnosti športového vyžitia.

Bazény: 1 vnútorný a 5 vonkajších bazénov

Zábava: športové ihriská

Vstupné:

Dospelí – 6,- €

Deti do 15 rokov a seniori – 4,- €

Deti do 6 rokov – zdarma

 

AQUAFUN PARK VEĽKÁ LOMNICA

AquaFun park vo Veľkej Lomnici pod Vysokými Tatrami je súčasťou štvorhviezdičkového apartmánového komplexu Tatragolf Mountain Resort. Na ploche 7500 m2 na Vás čakajú rôzne atrakcie. Pre deti je tu detský vodný park s toboganom. K bazénom patrí veľký bazén 30×15 metrov a zážitkový bazén 20×10 metrov. Neskutočný zážitok ponúka gigantická adrenalínová šmýkačka. Služby dopĺňa Tropical bar. V areáli AquaFun parku sú k dispozícii ležadlá a slnečníky. Pre najmenších sú pripravené nafukovacie atrakcie, na ktorých sa dosýta vyšantia.

Bazény: veľký bazén, zážitkový bazén, detský vodný park

Zábava: tobogan, adrenalínová šmýkačka, nafukovacie atrakcie

Vstupné:

Dospelí – 16,- € (celodenný)

Deti a seniori - 12,- € (celodenný)

Deti do 100 cm – 1,- €

Zľavy:

- vstup po 16:00 hod.

- hostia ubytovaní v Tatragolf mountain resort alebo vo Vysokých Tatrách

- obyvatelia Veľkej Lomnice, Kežmarku, Popradu, Starej Ľubovne a Spišskej Novej Vsi

 

AQUASPA GÁNOVCE

Na území Gánoviec sa spomínajú liečebné pramene už roku 1549. Postupne pri nich vyrástla kúpeľná osada. V roku 1852 ju však majiteľ Augustín Korponaj dal zbúrať a na jej mieste postavil kúpeľný dom, vedľa letohrádok, reštauráciu a spoločenský pavilón. V roku 1948 boli kúpele znárodnené. Do roku 1992 boli v plnej prevádzke, potom chátrali. Kúpeľný prameň so sadrovou, zemitou, uhličitou vodou obsahuje prevažne HCO3, Ca, Mg, teplotu má 24,2oC. V minulosti priaznivo pôsobil pri žalúdočných kataroch, ako aj pri všeobecných chorobách zažívacích ústrojov, liečbe reumatizmu, v začiatočnom štádiu tuberkulózy, pri škrofulóze, krivici, chronických kožných ochoreniach, málokrvnosti, cukrovke a v ostatnom čase sa dobré výsledky dosiahli v liečbe dny.

Bazény: 3 bazény

Zábava: detské ihrisko

Vstupné:

Dospelí – 6,- € (3 hod.) / 8,- € (celodenný)

Deti do 15 rokov a seniori – 4,50,- € (3 hod.) / 6,50,- € (celodenný)

Deti do 3 rokov – zdarma

 

AQUAPARK AQUACITY

AquaCity Poprad je moderným ekologickým turistickým strediskom, ktoré je energeticky doslova sebestačné. V rokoch 2007 a 2008 odborníci zo 190 krajín udelili svetové ocenenie pre AquaCity Poprad, ktoré sa ako prvé stalo víťazom v medzinárodnej súťaži World Travel Awards v kategórii “Worlds Leading Green Resort” - Najlepšie ekologické stredisko na svete. Návštevníci strediska si môžu vychutnať dokonalý relax v celkovo 13 bazénoch s teplotou vody 30 až 38 °C a množstvom vodných atrakcií. Každý večer naopak AquaCity ožíva unikátnou bazénovou laserovou show, ktorá je jedinečná v rámci celej strednej Európy.

Bazény: celkovo 13 bazénov

Zábava: množstvo toboganov a šmýkačiek, animátori, laser show, predstavenia, animačný program

Vstupné (Aqua Packet):

Dospelí – 19,- € (3 hod.) / 22,- € (celodenný)

Deti do 15 rokov a seniori – 16,- € (3 hod.) / 19,- € (celodenný)

Deti do 120 cm – 1,- €

 

THERMALPARK ŠÍRAVA

Thermalpark Šírava je moderný termálny park na brehu Zemplínskej šíravy v obci Kaluža. Je situovaný na prekrásnom polostrove Medvedia hora, ktorý je považovaný za jedno z najkrajších miest na Zemplínskej šírave. Vo Vodnom svete sa nachádzajú 3 hlavné bazény: vlnový a plavecký bazén, relaxačný a masážny bazén a pre deti do 5 rokov i detský bazén. Vlnový bazén ponúka návštevníkom simuláciu morského vlnenia, relaxačný bazén je plný rôznych masážnych trysiek  a masážny bazén, okrem množstva sedacích masážnych trysiek, poskytuje návštevníkom aj hydromasáž celého tela na vodných masážnych ležadlách. Okrem bazénov sú pre návštevníkov Thermalparku Šírava v priestoroch vodného sveta pripravené aj ďalšie atrakcie ako: dlhá a krátka šmýkačka, divoká rieka, hojdací záliv, detské ihrisko a pod.

Bazény: 3 vonkajšie a 4 vnútorné

Zábava: 2 šmýkačky, divoká rieka, hojdací záliv

Vstupné (Aquaworld):

Dospelí – 13,- € (3 hod.) / 19,- € (celodenný)

Deti do 15 rokov a seniori – 11,- € (3 hod.) / 15,- € (celodenný)

Deti do 3 rokov – 1,- €

 

Pozrite si aj prehľad kúpalísk a akvaparkov na ZÁPADNOM a STREDNOM Slovensku.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: slovakia.travel
Zdroj: slovakia.travel / ako

Hodnotenie článku:
4.1/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa