Termálne kúpalisko Vrbov

2010-08-21 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Termálne kúpalisko v podtatranskom regióne Vrbove. V areáli sa nachádza desať bazénov z toho sú štyri detské. Teplota vody v bazénoch je od 26C do 38C. Kúpalisko je otvorené celoročne



Súčasťou parku je nový 43 m plavecký bazén s teplotou vody 30 ºC či bazén Motýľ s teplotou vody 36 ºC až 38 ºC s masážnymi tryskami. Celkovo po rekonštrukcii, je návštevníkom k dispozícii 7 bazénov.

Thermal Park ďalej ponúka detský bazén Lienka s vyhrievanou vodou a s tobogánom, relaxačný bazén s teplotou vody 30 °C, dva detské bazény pre najmenšie deti s hĺbkou 20 cm a teplotou vody do 30 °C, nové šatne a sprchy, nové sociálne zariadenia v severnej časti kúpaliska, nové stánky s rýchlym občerstvením a východ na krásnu letnú terasu, z ktorej návštevníci uvidia nielen celý areál kúpaliska, ale pri peknom počasí aj celý hlavný hrebeň Vysokých Tatier.

Celý areál je prístupný aj imobilným návštevníkom. Má tiež dostatok bezplatných parkovacích miest a je umiestnený iba 5 km od novopostavenej diaľnice Jánovce – Poprad.

Areál kúpaliska je otvorený celoročne od 10:00 do 20:00 hod.

 

 

Na termálnom kúpalisku Vrbov možno nájsť ideálne spojenie relaxácie a liečivých účinkov termálnych vôd. V lete sa deti sa môžu vyšantiť na tobogane, gurmáni ochutnať špeciality stánkov či reštaurácie. Pre športu chtivých rybárov je v blízkosti areálu rybník s rozlohou vyše trinásť hektárov. Nachádza sa tu i volejbalový kurt či vodný futbal v nafukovacom bazéne.

V rámci relaxu areál ponúka možnosť masáže celého tela (klasická, regeneračná, relaxačná, športová a lymfodrenážna). Deti i dospelí sa môžu zabaviť na 76 metrovom tobogane. Pre dobrodruhov Vrbov poskytuje bývanie v letnom kempe, pohodlnejších potešia cenovo prijateľné bungalovy, ale aj hotel Flipper. Občerstviť sa možno v stánkoch i reštaurácii.

V blízkosti areálu kúpaliska sa nachádza lovný rybník o rozlohe 13,5 ha. Záujemcovia o lov rýb si môžu zakúpiť celodenné alebo týždenné povolenie na rybolov. Osádka: kapor, sumec, šťuka, zubáč, pleskáč, úhor, tolstolobik, amur.

Kemping Kapacita ubytovania v drevených chatkách je 200 osôb, kapacita kempingu je 500 osôb. Kemping je vybavený sociálnym zariadením a obchodom s potravinami. 

Ubytovanie Hotel Flipper - ubytovanie v dvojposteľových izbách s možnosťou prístelku, so sociálnym zariadením alebo bez sociálneho zariadenia. Pre ubytovaných v hoteli a bungalovoch je vstup do areálu termálneho kúpaliska zdarma Bungalovy - ubytovanie v dvojposteľových izbách, s možnosťou prístelku, so sociálnym zariadením. Izby sú vybavené televíznym prijímačom. Ubytovanie v apartmánoch. 

 

Lokalita Vrbov svojimi fyzikálnymi vlastnosťami a chemickým zložením predstavuje kvalitný zdroj minerálnej vody s možným širokým uplatnením vo vnútornej i vonkajšej balneoterapii a zaraďuje túto vodu medzi minerálne vody s liečivým účinkom. Možno ju charakterizovať ako prírodný liečivý zdroj / prírodnú liečivú vodu /. Vo vybraných liečebných indikáciách / ochorenia dýchacieho a kardiovaskulárneho systému / jej liečebné využitie potenciujú aj priaznivé klimatické podmienky lokality. Vonkajšia balneoterapia a vnútorná balneoterapia: zápalové ochorenia pohybového systému, degeneratívne ochorenia pohybového systému, mimokĺbny reumatizmu, koreňové syndrómy, ischemická choroba srdca, stavy po infarkte myokardu, hypertenzívna choroba I.-II. štádium SZO, periférne cievne ochorenia hypertrofické a atrofické zápaly horných dýchacích ciest, chronická bronchitída, bronchiectázie.

 

SALMOTHERM - invest s.r.o
059 72 Vrbov 299
Pokladňa : 052/426 12 67
sekretariát: 052/ 426 12 33
recepcia hotela: 052/ 459 20 63
recepcia camping: 052/ 459 21 88
Fax:  052/ 426 12 44
E-mail:
sekretariat@termalnekupalisko.com

 

Zdroj/autor: tk-vrbov,drom

Foto: Vrbov

 

 



 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa