Lídri mocností na dovolenke: Putin oddychoval aktívne, Trump pri golfe

2017-08-05 19:28:40 |   |    | 

Americký prezident Donald Trump začal v piatok 17-dňovú letnú dovolenku v jednom zo svojich golfových letovísk, Vladimir Putin má už oddych od práce za sebou. Prvé tri augustové dni strávil podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova na južnej Sibíri.



 

Americký prezident Donald Trump začal v piatok 17-dňovú letnú dovolenku v jednom zo svojich golfových letovísk. Podľa vyhlásenia Bieleho domu však strávi v súkromnom golfovom klube v Bedminsteri, štát New Jersey, "pracovnú dovolenku". Trump pritom pred dvoma rokmi kritizoval vtedajšieho amerického prezidenta Baracka Obamu za jeho rovnako dlhú pauzu od štátnických povinností. Vo svojej knihe "Mysli ako miliardár" (2004) dokonca spochybnil zmysel dovolenky s tým, že ak si človek prácu nevychutnáva, má nesprávne zamestnanie.

Trumpova dočasná neprítomnosť vo Washingtone má aj praktický dôvod - Biely dom totiž čaká plánovaná renovácia 27-ročného vykurovacieho systému, klimatizácie a ventilácie či výmena kobercov a závesov. Zreštaurované bude aj schodisko ústrednej časti budovy, píše spravodajská stanica BBC.

Trumpov ruský náprotivok Vladimir Putin má už letnú dovolenku za sebou. V prvých troch augustových dňoch ju podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova absolvoval na južnej Sibíri. Ruský prezident strávil voľný čas túrami v lesoch, chytaním rýb na kaskáde horského jazera, ako aj potápaním sa.

Putinovi robili na dovolenke spoločnosť minister obrany Sergej Šojgu, hlava Chakaskej republiky Viktor Zimin a hlava Tuvianskej republiky Šolban Kara-ool. "Podnebie je tu drsné, silne kontinentálne. Počas dňa sa dá opaľovať, avšak teplota vzduchu k večeru klesá len na päť stupňov," prízvukoval hovorca.

Putin si počas oddychu na Sibíri obliekol aj potápačský oblek s dýchacím prístrojom a vydal sa na podvodný rybolov šťúk. Na kombinéze mal pripevnenú kameru GoPro a nasnímal unikátne zábery. Tento záznam, ako aj iné videá a fotografie z jeho dovolenky budú podľa agentúry TASS odvysielané i v televízii.

Text: TASR

Foto: TASR / Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR / Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Hodnotenie článku:
4.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa