Mláďatá v slovenských ZOO. Čo zaujímavé nás čaká pri návšteve?

2015-04-24 08:00:00 |   |    | 

Pri cestovaní po Slovensku sú určite zaujímavé aj zoologické záhrady. Milujú ich ako deti, tak aj dospelí. My sa tomu nedivíme, však pohľad na prekrásne zvieratá je uchvacujúci. Navyše sa vždy dozvieme niečo nové. Keďže je tu jar, zoologické záhrady sa môžu popýšiť novými prírastkami. Malé stvorenia sú obrovským lákadlom a slovenské ZOO sa aj tento rok môžu popýšiť zaujímavými kúskami.



 

ZOO Bratislava

 

V hlavnom meste je opäť sezóna v plnom prúde. Do zoologickej postupne prichádzajú návštevníci a môžu sa tešiť z tradičných zvierat (nachádza sa tu 914 jedincov 176 druhov), ale aj nových mláďat. Nateraz sú to koza kamerunská, ovca domáca-valaška, diviak lesný, labuť čierna, lama krotkálemur kata. Všetkým sa dobre darí a pokojne šantia v prebúdzajúcej sa prírode. Ak by ste záhradu radi navštívili, môžete využiť príležitosť a navštíviť ju na niektorom z pripravovaných podujatí. Tento víkend, 25. apríla, bude v Bratislave Ďeň otvorených dverí a pridá sa aj zoologická záhrada. Bezplatne otvorí svoje brány, aby privítala milovníkov zvierat. Medzi ďalšie podujatia budú patriť napríklad Veľký festival maskotov, MDD, Vítanie leta s Aquaparkom Senec a iné. Sledujte ich webové stránky zistite, čo nové sa tu deje.

Otváracie hodiny: v letnej sezóne (do 30.9.) od 9:00 do 18:00, otvorené denne aj počas sviatkov. Rozličné pavilóny môžu mať vlastné otváracie hodiny.

Vstupné: v letnej sezóne dospelý4,5 eura; deti (od 3 do 15 rokov), študenti, dôchodcovia – 3 eurá; rodinná vstupenka (2+2) – 13,5 eur.

 

ZOO Spišská Nová Ves

 

Tento týždeň konečne otvorili svoje brány aj v ZOO v Spišskej Novej Vsi. Aj tento rok tu majú veľmi zaujímavú zbierku zvierat. Medzi tie najzaujímavejšie patria leopard škvrnitý, tiger ussurijský, orangutan bornejský, gibon bieloruký, mandril pestrý, jaguár americký, lama alpaka, lemúr kata a iné. Spolu je tu vyše 340 zvierat120 druhov. K pôvodným druhom tento rok pribudnú sova snežná, plameniaky ružové a pyrura perlová. Najväčšiu slávu si však určite ukradnú mláďatá kengury červenokrkejrácky hortobágyskej, ktoré sa len prednedávnom narodili. Pre návštevníkov si zoologická záhrada pripravila aj zaujímavé podujatia. Najbližšie to bude „Za zdravý a krásny úsmev,“ kde sa dozviete ako sa správne starať o chrup. O ďalších sa dozviete ja ich webových stránkach.

Otváracie hodiny: otvorené každý deň od 10:00 do 18:00 (okrem pondelkov) a v júni je otvorené už od 9:00.

Vstupné: dospelý2,5 eura; študenti – 2 eurá; deti od 3 do 15 rokov1 euro; rodinná vstupenka (2+2) – 6 eur.

 

ZOO Bojnice

 

Pri výlete do Bojníc by sme okrem zámku nemali vynechať zoologickú záhradu. Chovajú tu 2996 zvierat, ktoré spadajú pod 432 druhov. Okrem tradičných sa tu nachádza aj mnoho ohrozených druhov a majú tu aj slovenský unikát a to slony africké. Tohtoročnou novinkou je užovka karmínová, pochádzajúca z Thajska, a mačka červenoškvrnná, najmenší druh mačky na svete. Aj tu zastavila pani jar a priniesla so sebou prekrásne mláďatá. Ide o druhy paovca hrivnatá, oryx juhoafrický, antilopa vraná, kosmáč trpasličí a dve levíčatá leva berberského.

Otváracie hodiny: otvorené je denne aj počas sviatkov od 8:00 do 18:00 (v júni až auguste do 19:00).

Vstupné: dospelý4 eurá; deti od 4 do 15 rokov- 2 eurá; dôchodcovia a študenti – 2,5 eura.

 

ZOO Košice

 

Aj vo východnej metropole si môžete spraviť príjemný výlet do ZOO. Aktuálne tam majú 1342 zvierat226 druhov. Všetko sú to zvieratá z 5 kontinentov a k ich najnovším druhom patria pižmovky bialohlavé (teraz tu môžete pozorovať až 4 druhy pižmoviek). Tohto roku je v ZOO veselo, keďže sa tu narodilo mnoho mláďat. Pribudli paovce hrivnaté, muflóny lesné, ovce domáce cápové, kozy kamerunské, ťava dvojhrbá, surikata vlnkatá, uhorský stepný dobytok a ovce kamerunské. Pre návštevníkov si ZOO pripravila aj podujatia. V nedeľu 26. apríla tu oslávia Deň Zeme a deň potom, v pondelok, Medzinárodný deň tučniakov, počas ktorého si môžete prísť pozrieť ich kŕmenie.

Otváracie hodiny: počas letnej sezóny od apríla do septembra každý deň od 9:00 do 19:00.

Vstupné: dospelý3 eurá; žiaci, študenti a dôchodcovia – 1,5 eura; deti od 2 do 6 rokov0,7 eura; rodinné vstupné (2+2) – 7,5 eura.

Prečítajte si aj naše tipy na nadchádzajúci víkend: TIP na víkend: Bratislava zadarmo a čokoláda na každom kroku

Zdroj/autor: zookosice.sk, zoobratislava.sk, zoobojnice.sk, zoosnv.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa