Plitvice na slovenský spôsob: Tieto 3 jazerá vám nahradia aj cestu do Chorvátska

2019-07-22 00:00:01 |   |    | 

Za krásou Plitvických jazier netreba cestovať až do Chorvátska. Ak vám stačí ich zmenšená verzia, navštívte jedno z troch jazier, ktoré vznikli pri kameňolomoch. Domácim aj turistom každé z nich pripomína slávny národný park na Balkáne.



 

Beňatina

Pri obci Beňatina v okrese Sobrance sa nachádza kameňolom, v ktorom po zaplavení spodnou vodou vzniklo jazero. Vďaka farbe vody a prostrediu pripomína návštevníkom malé Chorvátsko. Jazero je aj napriek zákazu kúpania v teplých letných dňoch lákadlom pre ľudí. Raritou je na červeno sfarbený kameň v tvare veľryby na skale pri jazere.

 

Kraľovany – Rieka

Slovenské Plitvické jazerá, aj takto mnohí volajú zatopený kameňolom v miestnej časti obce Kraľovany – Rieke v okrese Žilina. Nielen domáci, ale aj turisti z rôznych kútov Slovenska či zo zahraničia vyhľadávajú Šútovské jazero na kúpanie, potápanie a relaxovanie najmä vďaka čistej a tyrkysovej vode i pohľadu na okolité horské svahy.

 

Skrabské

Obec Skrabské v okrese Vranov nad Topľou je významným archeologickým náleziskom, väčšina turistov sem však mieri kvôli jazeru, ktoré prezývajú Slovenskými Plitvicami. Vzniklo pri kameňolome na ťažbu slieňu a má nádhernú tyrkysovú, teplú a čistú vodu, ktorá v letných mesiacoch láka veľké množstvo ľudí. Mnohí sa v nej v horúcich dňoch aj kúpu – napriek tomu, že voda je veľmi hlboká a hrozia tu vodné víry.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa