Kečovské škrapy a vyvieračka: V národnej prírodnej rezervácii pribudne turistické zázemie

2020-09-17 08:00:00 |   |    | 

Vybudovanie turistického zázemia pri prírodných zaujímavostiach Kečovské škrapy a Kečovská vyvieračka neďaleko jaskyne Domica v okrese Rožňava je jedným z aktuálnych plánov Štátnej ochrany prírody SR – Správy slovenských jaskýň. Informoval o tom jej pracovník Ľudovít Gaál.



 

Chceli by sme sprístupniť dve zaujímavé lokality v blízkosti Domice, Kečovskú vyvieračku a Kečovské škrapy. Pri vyvieračke vedie červená turistická značka a keďže je v súčasnosti v dezolátnom stave, chceli by sme ju turistom sprístupniť,“ priblížil Gaál s tým, že na mieste plánujú vybudovať posedenie, studničku a otáčavú informačnú tabuľu, aké sú aj na náučnom chodníku okolo Domice.

Ako dodal, lepšie sprístupniť by chceli aj Kečovské škrapy, kde zamýšľajú taktiež postaviť informačnú tabuľu a altánok. „Je to jedna z najreprezentatívnejších lokalít škrapového poľa na Slovensku, kde sa vyskytujú rôzne druhy škrapov,“ ozrejmil Gaál.

Podľa starostu Kečova Júliusa Lőrincza zvyknú turisti chodievať ku Kečovským škrapom a vyvieračke aj v súčasnosti. „Cez náš kataster ide smerom na Silicu peší a cyklistický chodník, takže aj vďaka tomu vedia navštíviť tieto miesta. Celkovo sem však zatiaľ chodieva len málo turistov, hoci je to zaujímavá a prekrásna lokalita,“ uviedol starosta.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa