Slovinsko má v rukáve samé prekvapenia

2012-07-26 15:00:00 |   |    | 

Geografická rozmanitosť, v mnohých iných krajinách úplne nepredstaviteľná, zdvojnásobuje veľkosť Slovinska. Je to krajina nekonečnej rôznosti a magických krajín, zvierajúcich v náručí ríšu bielych vápencových hôr, ohromujúci podzemný svet jaskýň, vinice a skalnaté pobrežie, skrášlené historickými prístavmi.



Od doby, kedy sa slovinský národ s vysokým počtom mestského obyvateľstva vymanil z trochu dusivého objatia juhoslovanskej federácie, začal viesť s uvoľnenou ľahkosťou usporiadaný život podľa pravidiel novej Európy. Táto maličká krajina, politicky a ekonomicky stabilná, návštevníkov neustále prekvapuje a vyvádza z miery svojím nenápadným šarmom.

Knižný sprievodca Slovinskom je napísaný tak, aby sa dobre čítal a jednoducho užíval. Kniha je prehľadne rozdelená do niekoľkých kapitol, mali by ste byť tak schopní rýchlo nájsť, čokoľvek hľadáte.

Úvodná kapitola s veľkým množstvom fotografií vás v skratke zoznámi so Slovinskom, napovie, kedy najlepšie vyraziť a čo by ste nemali minúť. V časti Základné informácie nájdete dobré rady pred odchodom a ďalšie užitočné poznatky, takže vás na cestách nič nezaskočí.

Kapitoly sprevádzajúce po jednotlivých regiónoch Slovinska značne prenikajú do hĺbky problematiky, každá začína zoznamom najzaujímavejších pozoruhodností, stručným všeobecným zoznámením s regiónom a mapou, podľa ktorej môžete plánovať svoju cestu.

Posledná kapitola Súvislosti vás uvedie hlbšie do histórie, zoznámi vás so slovinskou literatúrou, filmom a hudbou. Do knihy sú tiež priebežne zaradené dve farebné prílohy, ktoré rozšíria vaše obzory o podzemnom svete slovinských jaskýň a podmienkach pre všemožné druhy športov a outdoorových aktivít. Kapitola Jazyk vám do rúk vloží dôležitý aparát pre dorozumenie sa.

 

Slovinsko

Autor: Norm Longley

Vydavateľstvo: Jota

Rok vydania: 2012

Väzba: brožovaná

Počet strán: 400+24

Cena: 478 Kč

 

Zdroj/autor: jota.cz, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa