Najmenej prebádaná krajina Balkánu - Albánsko

2012-09-17 14:00:00 |   |    | 

Sprievodca po Albánsku je nepostrádateľným pomocníkom pri cestách po jednej z najkúzelnejších a pritom turisticky najmenej prebádaných krajín Balkánu, v ktorej nájdete krásne starobylé mestá, pôvabné pláže, veľkolepé pohoria a vzrušujúce archeologické náleziská. Ľudia sú tu milí a pohostinní, flóra a fauna je rozmanitá a unikátna a miestna kuchyňa a víno sú lahodné.



Sprievodca po Albánsku ponúka pútavé popisy všetkých albánskych miest, prímorských i horských oblastí a prírody vrátane odporúčaní najvhodnejších lokalít na rekreáciu.

Čakajú vás tipy na najzaujímavejšie túry, výlety a pobyty aj podrobné líčenie historických pamätihodností a výklad histórie, počínajúc pamiatkami z rímskeho obdobia cez dobu stredovekého tureckého područia až po obdobie národného oslobodenia v modernej dobe.

Pre najvyššie cestovateľské pohodlie a bezpečnosť nájdete v sprievodcovi všetky dôležité informácie o ubytovaní a stravovaní vrátane rozdelenia podnikov podľa ceny a úrovne a samozrejme aj mapy a tabuľky všetkých oblastí a miest. Pre väčšiu inšpiráciu a chuť vyraziť na cestu je kniha sprevádzaná farebnou fotografickou prílohou.

Návštevníkov Albánska očaria Marubiho fotografie a Onufriho ikony, pelikány v Divjakë a labute v Drilon, sneh znášajúci sa na teqe na hore Tomorri aj slnečné lúče odrážajúce sa na šedivých strechách domov v Gjirokastër.

 

Albánsko

Autor: Gillian Gloyerová

Vydavateľstvo: Jota

Rok vydania: 2012

Väzba: brožovaná

Počet strán: 233+16

Cena: 318 Kč

 

Zdroj/autor: jota.cz, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa